Batiz András az RTL Klub Házon kívül c. műsorának vendége volt, ahol eddigi pályafutásáról mesélt. Szóba került az is, hogyan emlékszik vissza arra az időszakra, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt 2 évig kormányszóvivő volt, ám ennél sokkal izgalmasabb témára tért át, amikor arról beszélt, mennyire túlhajtotta magát jelenlegi munkájában (kommunikációs cége van), ami az egészségi állapotára is kihatott. 

A médiaszakember szerint nem igaz, hogy kevesebbet dolgozna azért, mert nincs felettese, sőt, hajlamos túlhajtani magát, és csak akkor lassít/pihen, amikor már késő. 

Állítólag a kutyák ilyenek, hogy addig fut a kutya, meg a lovak, míg össze nem esik. (...) én is kicsit ez az alkat vagyok, csak akkor veszem észre, amikor már késő

- nyilatkozott munkamoráljáról Batiz András.

A műsorból az is kiderült, hogy nyáron 3 hónapig nem dolgozott, ezalatt az idő alatt 275 darab gyógyszer vett be, antidepresszánsokat és szorongásoldót. 

Mindig, mindenhol helyt tudtam állni, de volt olyan értekezlet, ahol már ki kellett jönnöm, mert úgy éreztem, ha nem jövök ki, elájulok. Volt olyan, hogy le kellett mennem az utcára, és ott ültem egy padon órákig, hogy rendbe jöjjek. Itthon mentőt kellett hozzám hívni, mert olyan szorongásos rohamom volt, hogy azt hittük, az egy sztrók

- mesélt a tavalyi év nehéz időszakáról Batiz András, aki szerint sokszor csak kívülről látszik úgy, hogy minden jó. Történetét  azért mesélte el az RTL Klubnak, mert reméli, a többi ember is okulni tud belőle.