Pár hete összeszedtük Hollywood sikertelen színészei közül párat, hogy megmutassuk nem feltétlenül jár biztos tikettel a Valhallába a filmsztárság. Sőt, komolyabb érzék és kitartás nélkül hamar a süllyesztőben találhatják magukat olyan celebek is, aki nélkül pár éve elképzelhetetlenek lettek volna a címlapok és a filmvászon is. Most újabb gyűjtéssel álltunk elő, de nem csak reménytelnek tűnő karriereket tettünk legújabb csokrunkba, azért, hogy megmutassuk, még a showbizniszben is van remény a megújulásra. Már csak azért is, mivel az utóbbi időben a díjátadók a nagy visszatérések színhelyei. Golden Globeon például Eddie Murphy egy elképesztően vicces szerepben újrázott, bizonyítva, hogy ha olyasmibe fog, ami őt is izgatja tud még nagyot gurítani. 

Válogatásunkban akad olyan, aki újra sikeres lett, de olyan egykori sztár is bekerült, aki nagy valószínűséggel többé már nem kerül vissza a csillagok közé. 

Jennifer Love Hewitt

A színésznő egy időben igazi A-listás sztárként volt számontartva, aztán egyre inkább a tévé felé kezdett tendálni, hogy a Szellemekkel suttogóban bizonyítsa be, miért viselte egyre nehezebben a mozivászon. Hewitt egyre kisebb szerepekbe kényszerült, olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Vérmes négyes, majd a Gyilkos elmék című sorozatban kapott visszatérő szerepet két évadon át.  2015-ig láthatták aktívan a nézők a tévében, ezután ugyanis anyai teendőire koncentrált egészen 2018-ig, azóta ugyanis a 9-1-1 című sorozatban látható újra. A színésznő egyébként egy ideig egy komolyabb per kapcsán került a címlapokra. Még 2014-ben perelt be egy céget, amiért az engedélye nélkül használták fel a fotóját egy fogyasztósprayhez. A tárgyalás végül peren kívüli megállapodással ért véget. Bár már korántsem akkora sztár, mint korábban, meglehetősen komoly rajongótáborral bír a mai napig, amit az is bizonyít, hogy nemrég a Buli az élet folytatását pedzegette a Twitterjén, ami rengeteg embert indított be.

Rob Schneider

Schneider sohasem volt akkora sztár, mint barátja Adam Sandler, de egy időben egész jól sikerült meglovagolni idióta karakterét, ami nagyjából a Kegyenc fegyenc című börtönfilmes borzalommal ért szomorú hattyúdalához. A humorista-színész sokáig igyekezett egy önmagáról szóló sitcommal, de igazi sikert azzal sem ért el a Netflix berkeiben. Az utóbbi időben pedig leginkább oltásellenességével került a címoldalakra. Illetve B-kategóriás animációk szereplőinek kölcsönzi a hangját, például ő szólaltatta meg Normot, az északit. 

Mike Myers

Myers egy időben igazi ikon volt az amerikai humoristák körében, mindenki legalább egy mondatot tud idézni az Austin Powers-ből, vagy a Shrekből, aminek eredetileg ő adta a hangját. Aztán szép lassan visszaütött, hogy képtelen továbblépni a vizeletre és székletre épülő szkeccsek ingoványából, így az elismerés és kasszasikerek helyett az Arany Málna díj jutott neki. Az utóbbi időben nem is nagyon szerepelt komolyabb produkcióban, kivétel a 2018-as Bohemian Rhapsody, amiben egy felejthető cameó erejéig tűnt fel. Több elmélet is kering, hogy Myers népszerűségének és foglalkoztatottságának hanyatlása minek köszönhető, egyesek szerint, a hollywoodi fejesek már nem látják benne a lhetőséget, derűsebb pletykák szerint, Myers nagyon válogatós lett a tekintetben, hogy mit vállal el manapság. 

Megan Fox

A Transformers-filmek szereplői úgy tűnik, el vannak átkozva, korábban épp Shia Leboufről írtuk, hogy karrierje meredeken halad lefelé, Megan Fox hasonlóan küszködik a fennmaradásért. Fox élete leghülyébb nyilatkozatáról már 2011-ben is megírtuk, hogy óriási hiba volt, hiszen karrierje és magánélete is ezek után kezdett el pocsékul alakulni. A színésznő Michael Bayt, a Transformers-filmek rendezőjét Hitlerhez hasonlította, pont azt az embert, aki gyakorlatilag egyedüliként látott tehetséget benne. Azóta nem is tudta feltámasztani hollywoodi sikereit, még akkor sem, ha sikerült kibékülnie a rendezővel. A Tininidzsa teknőcökről meg jobb nem is beszélni. A lista egyik legnagyobb vesztese egyértelműen Fox, ugyanis az ő esetében nem látható komolyabb javulás, ha csak Bay nem kezd egy újabb őrült, dekoltázsorientált akciómoziba.

Kevin Costner

Costner némiképp kakkutojás, mivel nem tűnt el, és összességében a mai napig szerepel sikeres projektekben, mégis olyan magasról zuhant a középismeretlenség sivatagába, hogy csoda, hogy túlélte. Arról pedig nem lehet elfeledkezni, hogy egy időben halkonzervek reklámjában mosolyogta össze a mindennapi kenyerét. Oscar díj, elképesztő sikerek mind szakmailag, mind a pénztáraknál, A farkasokkal táncoló, JFK – A nyitott dosszié vagy a Több, mint testőr, hogy csak a legjobbakat mondjuk, aztán szép lassan, de biztosan a lejtő.  A 2003-as A jövő hírnöke öt Arany Málna-díjat kapott, és jó darabig senki nem tudott róla semmit. Számára is a  streaming szolgáltatók hozták el a megújulást, igaz azért feltűnt már előtte is pár moziban, de átütő sikert nem ért el. A Netflixen tavaly debütált  Highwayman című filmje nagyszerű kritikákat kapott, ezzel pár­huzamosan a Yellowstone című sorozatban is sikereket ér el.

(A cikkben felhasznált információk alapjául a Vanity Fair, a Daily Mail, illetve a TMZ cikkei szolgáltak.)