Tegnap debütált Taylor Swift életrajzi dokumentumfilmje, a Miss Americana, amelyből sok más egyéb mellett az is kiderült, hogy az énekesnő evészavarral küzdött. A rajongókat sokkolta Swift vallomása, hiszen eddig mindenki azt hitte, hogy alapvetően vékony testalkatú. Most kiderült, hogy

a testét ért kritikák miatt fogyott kórosan soványra.

Az énekesnő kálváriája már tinédzserkorában megkezdődött. Mindenhova paparazzók követték, a róla készült fotók alatt pedig rendszeresen kapott bántó kommenteket. Egy magazin egyszer leközölt egy képet, amin nem volt teljesen lapos a hasa, és rögtön azt írták róla, hogy terhes. Ekkor fogyókúrázni kezdett, és egy másik lap elismerően írta, milyen szép vékony. Swift ekkor úgy gondolta, el kell fogadnia az önsanyargatás tényét, hiszen a munkája része.

Nem jó, hogy minden nap képeket látok magamról. Ha elég vékony vagy, akkor nincs olyan segged, mint amilyenre mindenki vágyik. De ha van rajtad elég súly ahhoz a segghez, akkor a hasad már nem elég lapos

– mondta Swift a Mirrornak.

A 2014-es éve volt a legkeményebb ebből a szempontból. Az énekesnő ekkor már betegesen sovány volt. Az 1989 nevet viselő albumát népszerűsítette turnésorozatában, és nem egyszer fordult elő vele, hogy a színpadon állva annyira éhes volt, hogy attól félt, össze fog esni a rajongói előtt.

A 2018-as év környékén aztán egyik reggel felkelt, és eldöntötte, nem sanyargatja magát tovább. Mióta nem akar kórosan megfelelni a kor szépségideáljának, sokkal jobban érzi magát a bőrében, ez pedig friss fotóin is meglátszik.

Természetesen rajongói nagyon hálásak az énekesnőnek, hogy a nagyobb jó érdekében vallani mert a problémájáról, így sokan mások is példát vehetnek róla, akik hozzá hasonlóan nehezen békülnek meg a testükkel.