A napokban a Velveten is olvashatott arról, hogy Kökény Attilát 1 millió forintnyi pénzbüntetésre ítélték vesztegetésért. A vádirat szerint az énekes még 2014-ben lefizette a reptéri pénzügyőrt, hogy Törökországból hazajövet egy úgynevezett zöld folyosón, ellenőrzés nélkül haladhassanak át, ezáltal ne kelljen vámot fizetnie a behozott török ruhaneműk után. A jogerős ítélet után az énekes, és az ügyvédje is megszólaltak, mindketten azt állítják, Kökény nem bűnös.

Amikor ez az egész megtörtént, azt gondolták a rendőrök, hogy én török cuccokkal kereskedek itthon, de az igazság az, hogy én soha életemben nem árultam sem ilyesmit, sem mást. Jöttek is keresni a ruhákat, de természetesen nem találtak semmit... Úgy keveredtem a dologba, hogy egy ismerősöm felhívott, van–e még ismeretségem a reptéren, mert a családjával bevásároltak törökben, én pedig segíteni szerettem volna. Gondolom mindenki életszerűtlennek tartja, hogy amikor egy hétvégén tíz fellépésem van, akkor a parkolóban, csomagtartóból árulom a hamis cuccokat!

– árulta el keserűen a Ripostnak Kökény Attila.

Az énekes ezután az ügyvédjéhez irányította a lapot, aki a megkeresésük után azt nyilatkozta, védence csak rosszkor volt rossz helyen.

Attila egy szerencsétlen szituáció miatt keveredett bele ebbe a cselekménysorozatba. Azért vállaltuk a védelmét, mert álláspontunk szerint tettének nem volt büntetőjogi relevanciája. A bíróság már első fokon is ellentétes nézőpontra helyezkedett és Attila már akkor úgy döntött, hogy nem folytatja az ügyet és kész lett volna befizetni a rá kiszabott bírságot. Most, hogy az ítélet jogerőre emelkedett, természetesen napokon belül rendezi majd a számlát

– mondta az énekes ügyvédje, dr. Bölcskei Zsolt.