Kalamár Tamás: „A Bátrak földjén egy kísérlet, egy merész vállalkozás”

00:00:00 / 00:00:00

Folytatódik a Velvet podcast-sorozata. A Kék bársony című blokkban ismert művészekkel, kedvelt vagy éppen gyűlölt emberekkel, pszichológusokkal, influenszerekkel beszélgetünk, olykor személyes, alkalmanként sokakat érintő kérdésekről. A bulváron innen és a bulváron is túl. A legújabb podcastben az RTL Klub új, kosztümös sorozatának, 

a Bátrak földjének két kiemelt alakjával, Kalamár Tamás, showrunnerrel és Jaskó Bálint színésszel beszélgetünk.

A beszélgetésben Kalamár Tamás elmondja, hogy miért döntöttek a kosztümös formátum mellett, mit jelent a "romantikus korban egy romantikus történet" kifejezés, illetve azt is elárulja, hogy a nézők miként reagáltak a szokatlan telenovellára. Szóba kerülnek a nézettségi adatok, és az is, hogy ma feladata egy vezető televíziócsatornának a kísérletezés, akár a műsorok, akár a sorozatok tekintetében. Továbbá azt is kifejti, hogy milyen komoly kihívást jelent ma egy történelmi hátterű sorozatot forgatni, akár a helyszínekről, akár egy vonat hangjáról, vagy egy korabeli fegyver használatáról van szó.

A sorozatban Rokoczay Móric bárót alakítja Jaskó Bálit, aki érdekes kihívásnak találta a szerepet, hiszen a karakter kialakításában sokkal nagyobb szabadságot kapott, mintha egy mai embert kellett volna megformálnia. Még nem találkozott olyan rajongókkal, akik számon kérték volna rajta, hogy miért nem jár díszes ruhában a hétköznapokban, és őt is meglepte, hogy mennyi nehézséggel járt a forgatáson, hogy megfeleljenek a kor alapvető követelményeinek. A beszélgetésben arra is kitért, hogy milyen komoly tempóban folytak a munkák, és hogy épp ezért milyen fontos a sorozatok készítői és a színészek közötti együttműködés egy-egy hosszútávú projekt során.