Az amerikai elnök lányának Abu Dhabiban volt hivatalos megjelenése, többek között Zájed sejk mecsetjébe is ellátogatott, ahol egy hidzsábot, vagyis egy fejet eltakaró kendőt viselt, melyet az arab nők hordanak nyilvános helyeken. Ivanka Trump helyi szokásoknak megfelelő öltözéke azonban sokaknak nem tetszett, véleményüket pedig nem is tartották meg maguknak: Twitteren kritizálták a politikus lányát. 

Egy twitterező azért ítélte el Ivanka Trumpot, hogy míg elvileg a nemek közötti egyenjogúságról beszél, ő maga is alárendelte magát a patriarchális társadalomnak, amikor hidzsábot vett magára. 

Más szerint az elnök lányának Twitterre feltöltött képe nem segít a nők helyzetén, úgy néznek ki a fotók, mintha egy divatmagazinnak készültek volna. Megint egy másik kommentelő azt írta, mivel az arabok sem tisztelik a többi kultúrát, Ivankának sem kellett volna az övéket. Valaki pedig ironikusan emlékeztette Ivanka Trumpot apja által meghozott törvényre, mely szerint bizonyos muszlin államokból nem utazhatnak be Amerikába olyan emberek, akiknek nem él az USA-ban rokonuk.

Az ellentábor szerint semmi gond nem volt a nő öltözékével, helyesen viselkedett, mikor a helyi hagyományoknak, szokásoknak engedelmeskedve fedett fővel, mezítláb lépett be egy vallási helyre. 

Ön mit gondol Ivanka Trump ruhájáról?