Egy fotózáson készült képét osztotta meg közösségi oldalán Eva Mendes, amit rengetegen like-oltak és kommenteltek is. Az egyik hozzászóló megköszönte a színésznőnek, hogy a sztárok többségével ellentétben ő válaszol is a rajongóinak. Eva Mendes elég hosszasan és kissé meglepően reagált neki is.

Mendes azt írta közösségi oldalán, szeret a nőkkel beszélgetni, még ha ilyen röviden és közvetetten is. Hozzátette, fontosnak tartja, hogy olyan képeket közöljön magáról, melyek nem rombolják a többi nő önbizalmát, mert tudja, hogy az Instagramra feltöltött képeket nézegetni néhány embernek akár fájdalmas, elszomorító is lehet, mivel a photoshoppal felturbózott sztárok képeihez hasonlítják magukat. 

... ez a képem például egy kampányhoz készült, és van rajta utómunka. Szeretném, ha ezt a nők tudnák. Szeretném, ha a nők tudnák, hogy sok munka van abban, hogy így nézzek ki, és hogy nekem is voltak evészavaraim, sok más probléma mellett. 

Ugyanebben a hozzászólásában írja azt is, hogy a férjéről csak olyan képeket oszt meg, amik már korábban máshol megjelentek, gyerekeit pedig abszolút nem szeretné megmutatni, az privát szféra. 

És ha már gyerekek, az E. T. cikkéből tudtuk meg, hogy a kétgyerekes anyuka (Esmeralda 5, Amada 3 éves) ma már nagyon meggondolja, milyen filmben vállalna szerepet. (És ez tényleg nagyon komolyan törheti a fejét, ugyanis legutóbb 2014-ben láthattuk a mozikban, a Lost River c. filmben.)

Nagyon sok dolog van, amit ma már nem vállalnék el. A legtöbb filmfelkérést, amire igent mondtam, ma már visszautasítanék. Mindent, ami picit is erőszakos, és persze nem akarok semmilyen túl szexuális vagy bármennyire is szexuális filmben szerepelni. Szóval valójában már csak a Disney-filmek maradtak. Disney, a tiéd vagyok!

Majd hozzátette: a negatív hősnők, mint például az Arielből ismert Ursula, közelebb állnak hozzá, mint a naivák. 

Picit visszatérve a színésznő Insta-oldalára a People-nak arról a kommentelőjéről is korábban nyilatkozott, aki megjegyezte a hamarosan 46 éves sztárról, hogy öregszik. Eva Mendes azonban nem tartotta sértőnek a megjegyzést, sőt, bóknak vette, hiszen még 46 éves korában is ott él az emberek köztudatában.  Ugyanakkor mégis volt egy kis problémája azzal a kommentelővel, aki korára tett megjegyzést. 

Nem hinném, hogy rosszindulatú volt a komment, csak mert beleivódott a társadalomba, hogy az öregedéstől félni, vagy legalábbis szégyenkezni kell. Szerintem az egész "nőtől nem illik megkérdezni a korát"-hozzáállás idejétmúlt. Bármikor megkérdezheted, hány éves vagyok, én pedig boldogan megmondom, hogy hamarosan 46 éves leszek. Kicsit még számomra is sokkoló, de büszke vagyok rá.