Az egész országra komoly hatással van a koronavírus, egyre többen látják be, hogy nem egy átlagos influenzaszerű dologról van szó, annál sokkal komolyabb a helyzet. A kormány tegnap kihirdette a veszélyhelyzetet, amihez természetesen a magyar celebek is hozzászóltak: Vajna Tímea tegnap Instagramján írt arról követőinek, hogy ő egészen addig nem vette komolyan a dolgot, míg olasz ismerősei nem meséltek az ottani állapotokról. Berki Krisztián közleményt adott ki, hogy ő és felesége is segítenének a felvilágosításban, mivel rengetegen követik, így az ő üzenetei sokfelé elérnek. Ábel Anita pedig azt mondta, nehéz időszak vár a showbizniszben tevékenykedő kollégákra.  

Tegnap beszéltem egy Milánóban élő ismerősömmel és azt mondták, hogy a helyzet tényleg nagyon rossz. (...) Itt Los Angelesben minden változatlan, de nagyon aggódom értetek. Vigyázzatok magatokra és vész esetére tartalékoljatok be, hogy legyen mit ennetek s az állatkáitoknak

– írta közösségi oldalán az aggódó Vajna Tímea, akit teljesen letaglózott az Olaszországban kialakult helyzet. 

Berki Krisztián szintén az Instagramján reagált a kormány bejelentésére. Úgy gondolja, hogy tudna segíteni az emberek informálásában.

Én a feleségemmel a platformjaink és azok eléréseinek felajánlásával tudok hozzájárulni ahhoz, hogy közösen megvédjük az Országot és a lakosságot. Most a legfontosabb, hogy valós információk jussanak el minél szélesebb körben, minél több társadalmi réteghez és korcsoporthoz! Celebek tartsatok velünk.

Ábel Anita, mint oly sokan mások jelezte, hogy az elkövetkező időszakban szinte minden fellépése elmarad, amit nagyon sajnál, de első az egészség és a biztonság. 

(...) kemény hetek elé nézünk...művészileg és egzisztenciálisan egyaránt tudom, hogy más területen is vannak, akiknek hatalmas kiesés, vagy éppen idegőrlő a helyzet, de talán ha betartjuk a szabályokat, gyorsan túljutunk ezen. Hiszem, hogy az ember sok mindenre képes, ez most értünk van és a szeretteinkért

– írta közösségi oldalain a műsorvezető.

A fejlemények tükrében a hazai zenekarok is mind lemondták koncertjeiket, sokan azzal igyekeztek nyugtatni a közönséget, hogy a próbáikról igyekeznek élő közvetítést adni. Például Majka is ezzel vigasztalta követőit. 

Arra gondoltunk a zenekarral, hogy az egyik próbáról élő közvetítést adunk, legyen egy rendkívüli kis buli az otthonodban is.