Ellie Gouldingról 2017 nyarán jelent meg az utolsó cikk a Velveten, ami nem csoda: az énekeső (a koncertezést leszámítva) visszavonult a nyilvánosságtól, és közel 5 évig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Mint kiderült, eközben súlyos testképzavarral küzdött.

Goulding a The Sunnak mesélt arról, milyen nehéz évek vannak mögötte. Elmondása szerint edzésfüggő lett, és még a turnéi alatt is az volt a legfontosabb, hogy a hét minden napján lemenjen az edzőterembe. Gyakran nem is evett rendesen, csak különböző porokkal igyekezett pótolni a kalóriabevitelét.

Az énekesnőt végül egykori olimpiai evező férje, Caspar Jopling rántotta ki a depresszióból, így  Goulding visszatért a zenéléshez - igaz, utolsó száma közel 7 hónapja jelent meg.

Önmaga elfogadásához hosszú út vezetett, de megérte: a mostanában az Instagramjára feltöltött képein már látszik egy kevés önbizalom. Nemrégiben a Legend magazin áprilisi címlapjára fotózták (itt láthat róla videót), ekkor készült róla a fentebb látható, visszafogott, de szexi kép.