Két nappal ezelőtt végre lezárult a Harvey Weinstein-botrány. A nőket zaklató filmmogul 23 évnyi börtönbüntetést kapott, mire rengeteg bántalmazott fellélegezhetett. A minap Kate Beckinsale is előállt egy történettel, ami élete egyik legmegalázóbb élménye volt.

A színésznőt a Szerelem a végzeten című film premierje után érte az atrocitás. A film bemutatóját október 5-ére tervezték, ám a szereplők amellett voltak, hogy a szeptember 11-ei terrortánadásra való tekintettel halasszák el a premiert. Harvey Weinstein erről hallani sem akart.

Kate Beckinsale az áldozatokra és az érintett hozzátartozókra való tekintettel nem akart szűk, sokat mutató estélyibe bújni, így elég konzervatív outfitben jelent meg, amiért később meg is kapta a magáét.

Weinstein a premier másnapján áthívta magához a színésznőt, és kérte, hogy a kétéves kislányát is hozza magával, hogy a filmmogul hasonló korú gyerekével játsszon. Beckinsale belegyezett, de ahogy belépett az ajtón, a bébiszitter elvitte a kislányokat a másik szobába, Weinstein pedig elállta az útját, amikor követni akarta őket.

Te hülye picsa, tönkretetted a premieremet! Ha vörös szőnyeges eseményt rendezek, szűk ruhát kell felvenned, és rázni a seggedet meg a melledet, nem úgy kinézni mint egy kibaszott leszbikus, te ostoba picsa! Ha puncit akarok a vörös szőnyegen, akkor megkapom

– emlékszik vissza a posztban Kate Beckinsale, aki akkor kislányával a karjában, könnyek között menekült el a producer lakásából.

Mivel bűncselekmény nem történt, a színésznő senkihez sem tudott fordulni, de hosszú ideig magával hurcolta ezt a terhet.