Nem működött nyereségesen az a balatonszárszói, önkormányzat által üzemeltetett színház, amit Csukás Istvánról neveztek el, írja a Blikk. Az intézmény évente 15 millió forintos veszteséget termelt, ezért a városvezetés, hogy megoldja a deficites helyzetet, egy rendezvényszervező cégnek  adta át a hely irányítását, így a költő ezek után legfeljebb csak nézőként vehetett volna részt a színház életében, noha felesége halála után is az itteni munka segítette át a gyászon.

Ráadásul a döntésről az önkormányzat csak utólag értesítette Csukás Istvánt. A Blikk megkérdezte a balatoni település polgármesterét, Fekete Jánost, aki azt nyilatkozta az ügyről:

Pista bácsit telefonon értesítettem a szerződés aláírása előtt, tudott a változásról. 15 millió forint volt a veszteség évente, idén a kiszervezésnek köszönhetően az egyharmadába kerül az önkormányzatnak a színház. Előnyös szerződést kötöttünk, a rendezvényszervező cég garantálta, hogy színész szakember vezetésével biztosítja a minőséget, megnagyobbítják a színpadot, korszerűsítik a színházat. 

Csukás István végrendeletének tartalmát is tudni véli a Blikk, az újság szerint, mivel a költőnek nem voltak gyermekei, felesége keresztgyerekei öröklik vagyonát.