Tavaly novemberben mutatta be Keanu Reeves barátnőjét, Alexandra Grantet, akivel már elvileg másfél éve járnak, és 2011-ben ismerkedtek meg. Az Amerika nyugati partján alkotó festőművésznő nem gyakran ad interjúkat, szeret visszavonultan élni, ám most kivételt tett, és hajlandó volt a brit Vogue kérdéseire válaszolni. 

A Vogue interjújából kiderül, hogy óriási volt a személye felé irányuló érdeklődés, miután tavaly Keanu Reeves megmutatta őt a vörös szőnyegen. 

Szerintem az összes ember, akit ismerek, felhívott november első hetében, egészen hihetetlen volt. Mindeközben végig az kérdeztem magamból, milyen lehetőségeket rejt ez a szituáció?

A cikkben arra is kitért, hogy tisztában van vele, nem igazán illik korunk szépségideáljai közé. 

Hat láb (kb 182 cm) magas vagyok, ősz hajjal. Az, hogy beilleszkedjek... Ha úgy akarnék kinézni, mint Kim Kardashian, legalább 1 lábnyit (30 centinyit) ki kellene operálni a lábamból. 

Grant egyébként sosem festette a haját, a húszas évei közepén kezdett el őszülni, a harmincas évei közepére már teljesen ősz volt. 

Elkötelezett híve vagyok a választás szabadságának, bárki csináljon bármit, amitől jól érzi magát a bőrében. Tágabban kéne értelmeznünk, mit is jelent a szépség. 

Amikor azonban azt kérdezték meg a 47 éves művésztől, gondolkodtak-e már Reevesszel a házasságon, kitérő választ adott. 

Ha egy pohár bor mellett beszélgetnénk... szívesen elárulnám. A szerelem minden mélysége nagyon fontos számomra. Ehhez mit szólsz, jól kitértem? Nem hiszek ilyen értelemben a távolságtartásban. Igen, néha elszigetelem magam a világtól, amikor éppen festek, de nagyon élvezem a párkapcsolat minden élményét.