Opitz Barbara is beállt a koronavírusról értekező hazai celebek sorába, csakhogy ezt sajnos nem a legokosabb módon tette. Az énekesnő Insta-posztjában ugyanis azt írta, mindenki kerülje a tömeget, szedjen több vitamint na és: 

IGYATOK 3%-OS HIDROGÉN-PEROXIDOS VIZET. 1-2 CSEPP EGY POHÁR VÍZBE A 3%-OS HIDORGÉN-PEROXIDBÓL. NAGYON JÓ VÉDŐPAJZS.

A gond ezzel csak az, hogy a hidrogén-peroxid nemhogy nem egészséges, hanem még mérgező is lehet, az anyagot hajfestékekben, fertőtlenítőszerekben is megtalálni.

A Borsnak tűnt fel, hogy a bizarr tanácsot Németh Kristóf is kiszúrta, aki Facebook-oldalán osztotta tovább az énekesnő bejegyzését, nem éppen kedves kommentárral: 

Az ilyen és ehhez hasonló ostoba libáktól, valamint minden kamutól óvjátok meg magatokat és az ismerőseiteket! Kamu, buta és káros hülyeségekkel van tele a közösségi média! Gondolkozzatok és csak hiteles forrásból szerezzetek valós információkat!

Opitz Barbara azóta már törölte bejegyzéséből a hidrogén-peroxidos mondatot, a kép mellett elsőként látható saját hozzászólását azonban nem, melyben az általa említett csodaszert dicsőíti. 

Ehhez a cikkhez annyi a hozzáfűznivalóm, hogy a családban többen is szedjük : 1-csepp 3%-os hidrogén-peroxid egy pohár vízben. Sok problémát megszüntetett már. Könyvek is szólnak erről a csodaszerről.