A 40. Golden Raspberry Awardson, vagyis Arany Málna díjátadón nem a legjobb, hanem éppen ellenkezőleg, a legrosszabb filmeket díjazzák, így senkinek sem nagy büszkeség, ha szerepet kap az Arany Málnán. A koronavírus miatt idén nem a szokásos módon tartották meg az eseményt, csak Youtube-on jelentették be, kiket szavaztak meg a kategóriák legrosszabbjainak. Az idei év nagy idézőjelek közé szorított nyertesei a Macskák film készítői voltak, akik 9 jelölésből 6-ot meg is szereztek. 

A zsűri szerint  Macskák c. film érdemelte többek között a legrosszabb filmnek, legrosszabb rendezésnek (Tom Hooper), a legrosszabb női és férfi mellékszereplőnek (Rebel Wilson, James Corden) járó díjat. 

A Rambo V sem sokkal maradt le, a film 6 jelölést kapott, több kategóriában nyert is, de a legrosszabb férfi főszereplőnek járó elismerést nem Sylvester Stallone, hanem John Travolta vehette szimbolikusan át, ráadásul nemcsak egy, hanem mindjárt két 2019-es filmjéért is, ezek pedig a The Fanatic és a Trading Paint.