Sorra mondják le a kisebb és nagyobb rendezvényeket egyaránt a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt. A világ több pontján csak az élelmiszerboltok és a patikák, drogériák tartanak nyitva, a lakosság zöme pedig a négy fal között igyekszik túlélni a kialakult helyzetet. A járvány most a Buckingham-palotára is rávetette az árnyékát, pontosabban II. Erzsébet 31 éves unokájának, Beatrix hercegnőnek az esküvőjére.

A pár tavaly, szeptember 26-án jelentette be hivatalos közleményben, hogy Edoardo Mapelli Mozzi egy olaszországi nyaralás során megkérte a hercegnő kezét, aki természetesen igent mondott. A lagzi időpontját idén május 29-ére tűzték ki, azonban a jelenlegi helyzet miatt igencsak valószínű, hogy ez az esküvő most elmarad, vagy csak nagyon kis körben tartják meg – írja az E! News.

Beatrix hercegnő és Mr. Mapelli Mozzi már nagyon szeretnének összeházasodni, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel minden felesleges kockázatot szeretnének elkerülni. Az Egyesült Királyság más országok tanácsaival együtt felülvizsgálják a pár által választott időpontot. Különösen tudatosan járnak majd el, ezért az idősebb családtagok jóléte érdekében a Buckingham-palota kertjében tervezett fogadásra nem kerül sor

– írja közleményében a Buckingham-palota.

Ugyan országos lakodalomról most szó sem lehet, egy nagyon kis körben elviekben a hercegnő megtarthatná az esküvőjét. Hogy erre sor kerül-e, majd a jövő és persze az ország kormánya dönti el, de valószínűleg inkább a halasztásra voksolnak, hogy valóban megadhassák a módját az ünneplésnek.