GettyImages-480667731

Emma Watson szerint egy meleg kapcsolat kiegyensúlyozottabb is lehet, mint egy heteró

2020.04.03. 11:41

Emma Watson a Teen Vouge-ban filozofált egy picit a párkapcsolatokról. Kiderült például, hogy szerinte baromság feltételezni, hogy egy párkapcsolatban mindig minden zökkenőmentesen alakul, a felek állandóan megértik egymást és könnyen egymásra hangolódnak. Úgy látja, az LMBTQ-párkapcsolatokban valahogy ezt sokkal meg tudják alapozni. 

Szerintem azok a kapcsolatokban, melyek nem feltétlenül felelnek meg a hagyományos modellnek, sokkal több kommunikáció és konszenzus meghozása szükséges. Meg kell beszélniük és egyet kell érteniük a feleknek abban, hogy osszák meg egymás között a feladatokat,  ki miért felelős. Egy hagyományos párkapcsolatban nem feltétlenül beszélnek az emberek ilyenekről. 

Watson az úgynevezett kink kultúrával is szimpatizál, ami az átlagostól eltérő szexuális szokásokat és preferenciákat foglalja magában. Ezt is azért teszi, mert szerinte a különleges igények összehangolásához kommunikálás és a közös nevező megtalálása kell, amiről egy heteroszexuális kapcsolatban gyakran könnyen elfeledkeznek. 

A színésznő tavaly novemberben nyilatkozott arról, hogy bár korábban azt hitte, csak üres fecsegés, hogy a szinglik egyedül is boldogok tudnak lenni, ma már rájött, hogy ez valóban igaz, teljesen boldognak érzi magát pár nélkül is, még egy saját kifejezést is kitalált erre az állapotra: „self-partnered-nek″ hívta magát, amit magyarra elég nehezen lehetne egy szóval lefordítani, de azt jelenti a Watson által megalkotott kifejezés, hogy valaki saját magával él kapcsolatban.

(Perez Hilton)