Online sajtótájékoztatón számolt be az RTL arról, hogy folytatódik náluk a Lilu vezette Cápák között. A már ismert cápák mellett Tomán Szabina is feltűnik a műsorban, aki a Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás módszerének támogatója. Ezen felül nincs új a nap alatt, jönnek a wannabe feltalálók, a cápák pedig adakoznak, vagy nem. 

Kolosi Péter, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese és programigazgatója a műsor indulásával kapcsolatban kiemelte, hogy a Cápák között első szériája a tavalyi év egyik legnagyobb sikere volt. Egy régi terv vált való a formátum honosításával, ami sikerrel zárult. Saját sávjában a legnézettebb műsorként futott, népszerűségét jól mutatja, hogy idén több mint kétszer annyi vállalkozó jelentkezett, mint egy évvel korábban, hogy a Cápák előtt pitch-elve mutassák be terméküket, üzleti tevékenységüket.

Máté Krisztina, a műsor gyártócégének producere a külföldi szériák sikereit emelte ki: az Egyesült Királyságban a 17. évadán van túl a formátum, ahol eddig több mint 

170 millió fontot fektettek be. Az első magyar évadban 35 cég szerepelt, a befektetésre érdemesnek vélt vállalkozások mintegy 300 millió forint értékben kaptak ajánlatokat.