Hiába a karantén és az odafigyelés, lassan, de biztosan a hazai hírességeket is elérte a betegség: Barta Sylvia már négy hete küzd a vírussal, közösségi oldalán részletezte jelenlegi állapotát. Hajdú Péter a Blikknek elmélkedett arról, hogy még januárban komoly betegség érte el, több, mint valószínű, hogy a koronavírus volt. Dobó Ágitól pedig egy tévéműsor keretein belül vettek mintát. Illetve Cicciolina Rómában retteg, állítólag annyira tart a betegségtől, hogy még az erkélyre sem mer kimenni, ami azért furcsa, mert napokkal korábban posztolt arról, hogy furcsa égi jelenségeket látott a teraszáról. Ki érti ezt?

Egy hónapja szenved a koronavírustól Barta Sylvia, aki már túlesett egy gyógyszeres kezelésen, miután pozitív eredményt diagnosztizáltak nála.

 Immár negyedik hete harcolok a koronavírussal! 4 nehéz hét van mögöttem tele kétellyel, bizonytalansággal és reménnyel! Túl vagyok sok lázas napon és egyhetes antibiotikum kúrán. Miután a tüdőt valamilyen szinten elérte a vírus, a felülfertőzés veszélye miatt volt szükség antibiotikumra. Miután az kevésnek bizonyult, most egy olyan újabb gyógyszert kapok, amit a Covid-19 betegek tüneteinek enyhítésére adnak. Ettől reméljük a javulást!

– írta bejegyzésében. 

 Hajdú Pétera Blikknek mesélt arról, hogy nagy valószínűséggel még januárban elkapta a vírust, ugyanis életében nem érezte még magát annyira rosszul, mint akkor.

Egy hónappal később mentem el magánúton megcsináltatni a tesztet, ami negatív lett ugyan, de a doki azt mondta, csak két hétre visszamenőleg tudják kimutatni. Amin viszont február második felétől, három héten keresztül átmentem, az arra utal, hogy én is megfertőződtem

 mesélte Hajdú, aki betegsége elején barátnőjével elutazott síelni, de olyan beteg lett, hogy egy helyi klinikán kötött ki. 

Átestem pár influenzán már, de még életemben nem voltam ilyen gyenge. Olyan is volt, hogy rendeltem házhoz ebédet, de nem tudtam beengedni a futárt, inkább elküldtem. Ha ki kellett mennem a fürdőszobába, utána lefeküdtem, annyira gyenge voltam. Utolsó körben a János Kórházba is bementem egy gégeendoszkópos vizsgálatra, ahol felírtak még egy antibiotikum-kúrát

– mondta.

Dobó Ági is beteg. A híresség a TV2 #maradjotthon című műsorában mesélt arról, hogy pontosan milyen tünetek gyötrik. Mivel jelen körülmények között nagy az esélye, hogy elkapta a vírust, tesztelték. 

Kis zavar támadt a Blikk cikkében, mivel a címben még arról beszélnek, hogy Staller Ilona, annyira retteg az olasz vírus-állapotok miatt, hogy még a teraszt is kerüli, ezután arról értekeznek, hogy ufót látott a pornódíva, méghozzá a teraszon. Lehet, hogy a karantén okozta kabinlázról van szó? Cicciolina egyébként az olasz állapotokról is beszámolt: fiát megbüntették, mivel megszegte a kijárási tilalmat.

Ez most tényleg véresen komoly. Egy régi barátnőm is belehalt, pedig alig múlt ötvenéves. Pár hete még hívott, hogy menjek át hozzá egy kis dumcsizós kártyapartira, de belátta, jobb, ha inkább csak telefonálunk. Nehéz ezt kimondani, de ez életbevágóan jó döntés volt. Néhány nappal később már nagyon köhögött, és hiába mondtam neki, hívjon orvost, csak akkor kért segítséget, amikor lázas lett. Nemrégiben tudtam meg, hogy már el is hamvasztották. Borzalmas! Klassz, életrevaló csaj volt, jól megértettük egymást. Diszkóba jártunk és halat enni a tengerhez

- mesélte.