Rengeteg Batman-film készült már, sok különböző Bruce Wayne-nel, és egy ilyenben szerepelni sokak álma – mégis van olyan, akinek sikerült, de nehéz szívvel gondol vissza a forgatásra. Alicia Silverstone az 1997-es Batman és Robin című filmben kapta meg Batgirl szerepét, és ezzel együtt néhány rosszmájú paparazzo is járt.

A most 43 éves színésznő a húszas évei elején járt, amikor a filmet forgatták. Az őt követő lesifotósok rendszeresen dagadtnak nevezték (a batgirl és a fatgirl szavak hasonlóságára építve gúnyolódtak), és még a melltartóméretét is volt képük megkérdezni tőle.

Viccet akartak csinálni a testemből, amikor fiatalabb voltam. Rosszul esett, de tudtam, hogy nincs igazuk. Nem voltam összezavarodva. Tudtam, hogy nincs rendben az, ha valakinek kinevetik a testalkatát, emberként nem helyes ilyesmit tenni

– mondta a Guardiannek.

A fiatal színésznő egyébként nem ment bele a rosszindulatú emberek játékába. Nem lépett fel ellenük erélyesen, inkább tudomást sem vett róluk. Amikor sejtette, hogy a hozzá közeledők csúfolódni készülnek, egyszerűen elsétált.

Silverstone elmondása szerint magát a forgatást sem élvezte, sok negatív körülmény nehezítette a dolgát. Kellemetlen tapasztalatai miatt ahogy végzett a Batman és Robinnal, elveszítette a színészet iránti szeretetét. Azonban később rájött, hogy ebből sokat tanulhat, így egy idő után visszatért a munkájába vetett szenvedélye.

A színésznőnek azóta már született egy kisfia, két éve pedig véget ért 13 éven át tartó házassága. A színészi pályán végül kisebb költségvetésű filmekben talált önmagára, legutóbb 2017-ben szerepelt az Egy szent szarvas meggyilkolása című thrillerben.