A hétköznapi emberek esetében a szem a lélek tükre, a felső kategóriás hölgyek köreiben a Gucci táska.

Mint sejthetik, ezt onnan tudjuk, hogy újabb videót kaptunk a Feleségek luxuskivitelben szereplőiről: lássuk, mit mond el Polgár Tünde a több milliót érő kedvenceiről, és mit árulnak el nonverbális reakciói róla, és a drága tárgyakhoz való viszonyáról. Mindezt a tudományos megismerés jegyében.

Polgár egy Chanel cipővel helyezi el magát az Andrássy utca üzleteiben szocializálódott fogyasztók térképén. Látható, hogy fontosak számára a státuszszimbólumok, a jelvény-értékű tárgyak. De hogy ne keltse sznob benyomását, a cipő nem forintosítható érdemeit is méltatja, mondván, „lányok, ezzel a cipővel bokrot lehet ugrani, olyan kényelmes”. Egy kedves személyes történettel igyekszik eltakarni a korlátlan hitelkeretről a figyelmet: egy londoni kirándulás során kitört a cipője sarka, a hibás lábbelit pedig egy 900-1500 dolláros áron kapható darabbal pótolta. Ez volt a kedves, személyes történet.

A következő tárgy egy briliánsokkal tarkított karkötő. A Luxusfeleség jobb kezével, akár az árveréseken a termékeket prezentáló modellek, folyamatosan az értékre mutat, gesztusaival hangsúlyozva, hogy az ékszer nem a délutáni tévés ékszeráruházból lett rendelve. Arca és egész testtartása megfeszül, mikor elárulja, hogy a karkötő - a briliánsok piaci értékétől függően – 12-15 millió forint is lehet. Közben lehajtja a fejét, kissé összehúzza magát, talán ráeszmélt, hogy mégsem kell a gyémántnak a népszerűség, elképzelhető, hogy fejben már újabb széfkombinációkat vett számba.

Végül, egy Gucci táska. A csinos kiegészítő az elfogadás, a közönség felé nyitás végső eszköze. Polgár széttárt karokkal öleli keblére rajongóit és követőit. A közel 200 ezer forintos táskát le is fitymálja, a csatrészen található kultikus méhalak kissé ízléstelen, olyan, mintha „búcsúban készült volna”. A konklúzió: ne törődjön senki azzal, hogy egy közepesen felszerelt zuglói garzonlakás árát prezentálta a Feleségek luxuskivitelben sztárja három kedvenc tárgyával, ő ugyan olyan ember, mint bárki más. Csak éppen van pár túlárazott csecsebecséje.

Ha a továbbiakban is szeretné figyelemmel kísérni a hölgyek termékbemutatóit és ügyes-bajos dolgait, minden hétfőn este megnézheti a show-t a VIASAT3 csatornán.