Ellen DeGeneres talkshow-ja világszerte az egyik legismertebb ebben a műfajban. A humoristát magát is egy igencsak felvilágosult, kedves és pozitív emberként tartják számon, ám az utóbbi időben többen is ennek az ellenkezőjéről számoltak be.

Május elején egy Tom Majercak nevű férfi előállt egy történettel, amelyben a humorista is szerepel, és nem pozitív karaktert alakít. Majercak elmondása szerint a 2014-es Oscar-gálán volt DeGeneres testőre, és mellette vigyázott az édesanyjára, és a feleségére, Portia de Rossira is. Utóbbira a testőr nagyon kedves személyként hivatkozik, akivel kellemesen elbeszélgetett egészen addig, amíg DeGeneres be nem lépett a képbe - írja az Insider.

Ellen éppen csak rám pillantott, annyit se mondott, hogy szia, vagy hogy kösz, hogy vigyázol az anyámra, a feleségemre és rám. Nagyon hűvösen és lekezelően viselkedik azokkal az emberekkel, akik nem az ő köreiből származnak

– mondta a testőr.

Majercak azzal zárta a sztorit, hogy évek óta kísérti ez az eset, mert úgy látja, hogy Ellen DeGenerest a legtöbben egy felvilágosult, pozitív, és összességében remek embernek tartják, aki mindenkit imád, de egy személyes találkozóval ez a benyomás könnyen elillan.

Egyébként nem Majercak volt az első, akiben negatív élményként maradt meg a nagy találkozás. Év elején a Youtube egyik legrégebbi és legismertebb beauty guruja, Nikkie de Jager bevallotta, hogy transznemű. A története hatalmasat robbant, ami kvázi egyenes utat jelentett a holland youtubernek az Ellen showba.

A felvételen úgy tűnik, minden tökéletesen alakult a forgatáson, Nikkie de Jager mégis arról számolt be, hogy a kulisszák mögött DeGeneres közel sem volt ilyen kedves hozzá.

A Youtuber először akkor csepegtetett el némi infót a show kapcsán, amikor egy holland beszélgetős műsor vendégeként kissé grimaszolva elmondta, hogy igen nagy különbségeket lát a két show között, és ezt annak a javára mondja, amelyben éppen ül.

Kedves tőled, hogy mielőtt elkezdődött volna a felvétel, köszöntél nekem. Ellen nem tette

– mondta akkor a vlogger, aki később több részletet is elárult Ellen DeGeneres műsorával és viselkedésével kapcsolatban.

Talán naiv vagyok, de arra számítottam, hogy konfettivel várnak majd. De ehelyett egy mérges gyakornok fogadott, aki elég túlhajszoltnak tűnt. Egy Disney-előadásra számítottam, de ehelyett sikerült a Teletabikkal találkoznom sötétedés után. Egyébként minden vendégnek külön mosdója volt, kivéve nekem. Én nem is használhattam a hozzám legközelebbi vécét, mert az a Jonas Borthersnek volt fenntartva. Ők bemehettek, én nem. Ez azért vicces, mert a velük készült interjút kétmillióan látták, az enyémet pedig nyolcmillióan

– hozta le a Pop Crave.

Egy leleplező kampány egyébként már március közepén megkezdődött, amikor egy Kevin T. Portner nevű humorista közzétett egy felhívást a Twitteren, miszerint mindenkinek 2 dollárt utal, aki előáll valamilyen személyes történettel, amely bizonyítja, hogy Ellen DeGeneres az egyik leggonoszabb ember a világon. A posztra közel kétezer válasz érkezett.

A válaszadók között volt, aki azt állította, 15 évesen készített DeGeneresnek egy ajándékszobrot, amit el is küldött neki egy levél kíséretében. Hetekkel később a kézzel festett tárgy megjelent a műsorban egy játék részeként, majd egy véletlenszerűen kiválasztott ember kapta meg úgy, hogy az aljára egy köteg pénzt ragasztottak.

Egyik másik Twitterező arról számolt be, hogy egyszer kiszolgálta a humoristát egy étteremben, mire az panaszt tett ellene, mondván, csúnyán lepattogott a körméről a lakk. Ez azonban nem a tányérján köszönt vissza, csupán a felszolgáló keze nem imponált neki. A lány elmondása szerint késő estig dolgozott előző nap, reggel pedig ismét jelenése volt a munkahelyén, ezért nem volt ideje frissíteni a manikűrjét.

Az, hogy a szóban forgó elbeszélések valóban megtörténtek-e, vagy csupán öt perc hírnévre vágytak az illetők, nem tudni. Természetesen Ellen DeGeneresnek is meg van a joga ahhoz, hogy rossz napja lehessen, de ha szétnéznek például ebben a reddites fórumban, ez a rossz nap különösen gyakorinak tűnik.