A Met-bál egy jótékonysági rendezvény, amelyből 1948-ban tartották az elsőt. Helyszíne és apropója a New Yorki-i Metropolitan Múzeum, amelynek van egy ruhaművészettel (iparművészettel, divattörténettel) foglalkozó részlege. Minden évben készülnek új kiállítással, és hogy ezt kellően nagyszabásúan mutassák be, közben pedig adományokat fogadhassanak a gyűjtemény gondozására, bált rendeznek. Hát ez a Met-bál.

Az ideit május 4-én tartották volna, de ezt is elsöpörte a covid-19-világjárvány. A Velveten most egy kicsit megpróbáljuk csökkenteni ezt a hiányérzetet, és amellett, hogy az elmúlt tíz év jó és rossz példáit mutatjuk be, előkerestük néhány kedvenc, régi cikkünket is a témában - természetesen friss írásokkal is készülünk.

Szóval Met-nap lesz a Velveten, tartson velünk, ha önnek is hiányzik, hogy jól, viccesen, de legalábbis nagyon valahogyan öltözött embereket nézegessen!

Ha pedig nem a felhajtás, hanem a divat iránti érdeklődése miatt szokta követni ezt az eseményt, akkor a Vogue YouTube-csatornáján egyrészt megnézheti a korábbi évekről feltett videókat, másrészt lesz egy élő műsor, amit csak ott követhet majd, ez magyar idő szerint május 4-én délután négykor kezdődik. Lesznek benne visszaemlékezések, és fellép a Florence and the Machine is.

Címlap-és borítókép: Kim Kardashian a 2018-as Met-bálon.