Ahogy az Index arról korábban már beszámolt, Majka erősen kritizálta azokat az énekeseket, akik szerinte úgy igényelték meg az Artisjus szociális támogatását, hogy valójában nem is volt rá szükségük, például azért, mert 10 milliós autójuk van. A Bors szúrta ki, hogy Majka markáns véleménynyilvánítása után a támogatottak közül ketten, nevezetesen Pély Barna és Náksi Attila is jótékony célra ajánlott fel a megnyert összeget. 

Pély Barna Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a 136 ezer forintnyi szociális támogatását a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak ajánlja fel, ugyanakkor sajnálja, hogy rosszul kellene éreznie magát, amiért pályázott az Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület szociális támogatására.

Ahogy eddig is, úgy a jövőben is azon leszek, hogy a családom, idős szüleim támogatása mellett a zenémmel lelki táplálékot adjak az embereknek a boldog és nehéz időkben. Sajnálom, hogy szégyenkeznem kell az Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület alapítványi pályázat elnyerése miatt.

A Bors megkeresésére Náksi Attila elmondta, hogy ő is továbbadományozza a jogvédő iroda által neki megítélt pénzt. A DJ azt sem tagadta, hogy felajánlásának részben köze van Majka véleménynyilvánításához. 

Hozzáteszem, nem az adófizetők pénzét vesszük el, nem a rászorulóktól happol­juk el a pénzt. Jómagam állandóan jótékonykodom, segítek, ahol tudok, ezzel most sem voltam másképp. Egyébként senkinek sem tartozom magyarázattal, már csak azért sem, mert engem Peti nem nevezett meg a be­jegyzésben.

Náksi Attila a Szurkolók Magyarországért jótékonysági mozgalomnak adta a pályázaton neki megítélt pénzt.