Tavaly márciusi balesete miatt vádat emeltek Lovasi András ellen

2020.05.16. 08:36

Lovasi 2019 tavaszán a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol egy rendőrautónak, majd egy harmadik autónak csapódott. Az egyik rendőr súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Az énekes akkor elismerte a felelősségét a balesetben, és ezt most is tarja, az ügyészség pedig egy év után emelt vádat –írta meg a Blikk.

A lapnak a a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab ferenc elmondta, hogy az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől. A Blikk továbbá azt is tudni véli, hogy Lovasi  szerette volna elkerülni, hogy a bíróság elé kelljen állnia, korábban megkísérelt peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, ám erre végül nem kapott lehetőséget.

A lap által megkeresett jogi szakértő szerint az énekes kérését nagy valószínűséggel azért utasították el, mivel nem tartották elegendő kompenzációnak az egyszerű jóvátételt.

Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt. A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom

– mondta a lapnak Lovasi.