Több celeb, köztük Emily Ratajkowski és Kendall Jenner is reklámozta Insta-oldalán a 2017 tavaszán megrendezett Frye Festivalt, ami az előző évtized egyik legnagyobb átverős lehúzása volt. Jennert viszont nem ezért büntették meg most 90 ezer dollárra (vagyis több mint 28 millió forintra), hanem mert a szponzorált bejegyzésében kettőt is hibázott, írja az E! News. Ha sokallja az összeget, eláruljuk, hogy eredetileg 275 ezer dollárra (87 millió forint) perelték Jennert. 

A mostanra már törölt Insta-poszttal egyrészt az volt a baj, hogy Jenner nem jelezte  egyértelműen, hogy szponzorált tartalomról van szó,  másrészt pedig a bejegyzés szövegéből a celeb rajongói könnyen arra következtethettek (tévesen), hogy a fesztiválon Kanye West is fellép majd. 

Izgatottam jelenthetem be, hogy a G.O.O.D. Music Family az első headlinere a Fyre Festiválnak. Használd a KJONFYRE promókódomat a következő 24 órában, hogy megszerezd azoknak a művészeknek és tehetségeknek a nevét, akik ott lesznek a Fyre afterbuliján, a Fyre Cay-en.

A félreértést az okozhatta, hogy Jenner sógora, Kanye West a G.O.O.D alapítója, ezért sokan azt hihették, hogy a rapper is ott lesz. 

A Bahamákon, egy privát szigeten megtartott fesztivál Jenner ténykedésétől teljesen függetlenül is kudarcba fulladt, a szervezők luxuskörülményeket ígértek a fesztiválozóknak, akik mindebből nem sokat tapasztaltak a helyszínre érkezvén. A botrányos fesztiválról, melynek alapítója éppen áramlopásért kiszabott börtönbüntetését tölti, a Netflix dokumentumfilmet is készített.