Sun kiszivárogtatott néhány részletet abból a hamarosan megjelenő könyvből, amely Harry herceg és Meghan Markle életének elmúlt néhány évéről szól. A közölt írásokból többek között az derül ki, hogy Harry herceg ragaszkodott a királyi családdal való szakításhoz és nem Meghan Markle.

Az elmúlt időszak őrületéhez méltón óriási várakozás előzi meg a „Finding Freedom” avagy A szabadság nyomában című könyv megjelenését, amely állítólag lerántja a leplet arról, hogyan és miként szakított a királyi családdal a herceg és Meghan Markle. A brit lap persze nem hagyja információ nélkül a nagyérdeműt ezért már most megosztott kisebb-nagyobb sztorikat a hercegi  bibliából.  Egyebek között kiderült, hogy nem Meghan Markle ötlete volt a szakítás, hanem férjéé, Harry hercegé, így nem logikus a szokatlan eseményt „Megxitként" emlegetni. 

Az az igazság, hogy Harry döntött. A könyv ezt is tisztázni fogja, ahogy azt is, miért történt a kilépés a királyi családból. Az igazság az, hogy Harry már rég boldogtalan volt, s tovább akart lépni, ezt végül meg is tette. Meghan támogatta a döntését, de többször is rákérdezett férjénél, hogy komolyan gondolja-e mindezt

– nyilatkozott a The Sunnak egy bennfentes.