Korábban már megmutattunk önnek egy érdekes Instagram-oldalt, a Rich Kids of Instagramot, ahol a milliárdos fiatalok mutatják meg, hogyan szórják a pénzt. Ennek a hazai tesvéroldala a Rich Kids of Budapest, ahol a magyar milliomos csemeték gyakran flexelnek egy zsáknyi pénzzel, vagy luxusautókkal, sőt még Molnár Nini helikoptere is feltűnik. Az elmúlt időszakban a nagyzolós posztok között feltűnt egy hirdetés is, amely ahhoz ad útmutatást, hogyan élhetik át a luxust azok is, akinek éppen csak pár millió forintja akad erre a célra, szegényeknek.

A budapesti gazdagokat gyűjtő közösségi oldalon a legtöbb bejegyzés talán a luxusautókról szól, amelyeket tulajdonosai, tekintettel a jelenlegi helyzetre, szájmaszkban vezetnek, sőt olyan is akad, aki talán viccből az autója elejét is letakarta (mondjuk a sebességét elnézve akár még balesetet is okozhat, ha esetleg a vászon leszakad a járműről). 

A fentebb már említett oldal a RichLife.hu nevű luxuspiactér/kölcsönző, ahol olyan luxusautókat,- hajókat illetve -ingatlanokat lát, amelyeket ön is bármikor kibérelhet, és leforgathat egy hamisítatlan Ogli G videoklipet. Pontos társadalomkutatói ismeretek híján sajnos megtippelni sem tudjuk, mekkora szegmense az a társadalomnak, amelynek nincs elég pénze ahhoz, hogy ordenáré gazdag legyen, de arra igen, hogy annak tűnjön.

Azért persze vásárolni is lehet. Mivel a külföldi nyaralás idén különösképpen nehézkes lehet, mit szólna, ha inkább csak a Balatonra menne pihenni? És ha már a magyar tengerhez viszi az útja, íme ez a hat különálló apartmanból álló nyaraló Zamárdiban, amely 163 millió forintért már az öné is lehet.

Vagy ön inkább vezetni szeretne? Akkor íme egy királykék Ferrari, amit havi 916 ezer forintért bérelhet. 

Ha inkább ki sem mozdulna a városból, ajánljuk figyelmébe ezt a Budán, a Parlamenttel szemközt található három hálós, három fürdős ingatlant, 249 millió forintért.

De ha úgy érzi, hogy önnek tér és vidéki friss levegő kell, akkor térjen vissza a Balaton környékére, és tekintse meg ezt a Zánka és Révfülöp közelében lévő kastélyt, amihez egy egyhektáros földterület is tartozik. Ez az ingatlan a luxusnak már olyan fokát képviseli, hogy az árát ki sem írták – akinek rá kell kérdezni, az biztosan nem engedheti meg magának.