18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

GettyImages-963991832 (1)

Az Agymenők sztárja azért nem comingoutolt, mert félt, azzal ártana a sorozatnak

2020.06.13. 12:53 Módosítva: 2020.06.13. 14:07

Jim Parsons, a 12 évadot megélt Agymenők színésze sokáig azért nem mert beszélni homoszexualitásáról, mert félt, hogy bejelentésével ártana a sorozatnak. Parsons ezért a sorozat indulásától számítva öt évig várt, és csak 2012-ben mondta el a nyilvánosságnak, hogy a férfiakhoz vonzódik. 

Az Agymenők Sheldon Coopere a Hollywood Reporternek beszélt arról, mennyire nehéz volt még a híres embereknek 2007-ben, az Agymenők elindulásának évében felvállalniuk homoszexualitásukat, neki nem is volt meg akkor hozzá bátorsága. 

33 éves voltam, amikor elkezdtük forgatni az Agymenőket, nagyon gyorsan nagyon befutott lett a sorozat, én meg nem voltam már az nagyon fiatal színész. Amikor felnőttem, még egy másik világban éltünk, akkor még nem volt olyan könnyű elmondani valakinek, hogy meleg vagy.  Úgy látom, a comingoutolás vitathatatlanul másképp működik most, mint 20 évvel ezelőtt. 

Parsons, aki 2017-ben összeházasodott párjával, az interjúban azt mondta, nem az őt ért negatív véleményektől félt, hanem attól, hogy melegsége károsan hat majd a sorozatára. 

A színész nyolc évvel ezelőtt a The New York Times újságírójának comingoutolt először nyilvánosan, az utána következő időszakra pedig úgy emlékszik vissza, hogy bár sokan beszéltek a bejelentéséről, néhány nap múlva már elhalványodott az emberek érdeklődése. 

Nem is a comingoutom volt a nagy dolog, hanem ami hetekkel, hónapokkal utána történt. Miután hivatalosan is bejelentettem, hogy meleg vagyok, úgy éreztem, felelősséggel tartozom a kijelentésemért, sokkal inkább részének éreztem magam ennek a társadalomnak.