tk3s mpifs 2019tcmfilmfest 010

Hollywoodi sztárok, akik magasról zuhantak a középkategóriába

2020.06.17. 10:20

Újabb fejezettel egészítjük ki a karrierjükben megrekedt hollywoodi sztárokról szóló sorozatunkat. Mostani gyűjtésünkben igyekeztünk olyan hírességeket összeszedni, akik roppant népszerűek voltak, majd hirtelen, különösebb magyarázat nélkül tűntek el a nagyvászonról. Persze mindig van ok, egyes hírességek egyszerűen a rosszindulatú vagy negatív kritikák elől menekültek el, míg megint másokra a magánéletük hatott úgy, hogy kevesebbet szerepeltek nagyszabású filmekben. 

Meg Ryan

Meg Ryan a '90-es évek egyik ünnepelt filmcsillaga volt. Hogy csak néhányat említsünk a sikeres, nagy költségvetésű filmekből, amelyekben szerepelt: Top Gun, Vérbeli hajsza, A szerelem hullámhosszán,Angyalok városa. Tíz évig volt Dennis Quaid felesége, majd 2001-ben elvált férjétől. Az ezredforduló nemcsak a magánéletében hozott változást, a kritikusok gyakran írtak arról, hogy Ryan beleragadt a karakterébe és képtelen megújulni. 2000-től alig szerepelt filmekben, majd 2008-ban a Nők című filmben szerepelt, melyet az egyik legismertebb filmes weboldala egyetlen csillaggal jutalmazott. 2015-ben a rendezéssel is megpróbálkozott, de filmje (Ithaca) nem aratott osztatlan sikert. A színésznő az utóbbi időben plasztikai túllövéseivel kerül leginkább a címlapokra.

Sean William Scott

Sean William Scott az Amerikai pités srácok közül messze a legtöbbet tett azért, hogy túllépjen filmbéli karrierjén, egy időszakban számos produkcióban feltűnt, de nem sikerült igazán kitörnie Stifler karakteréből. Manapság úgy fest, nem is próbálkozik hollywoodi produkciókban, inkább szinkronszínészként tevékenykedik, illetve ahogy sokan, ő is átnyergelt a televíziózáshoz. A Halálos fegyver sorozatverziójának egyik főszereplője volt. 

Hayden Christensen

Hayden Christensen gyerekkorától foglakoztatott színész volt és nagyon valószínű, hogy amikor elvállalta Anakin Skywalker szerepét, nem sejtette, hogy a Star Wars-filmek által ugyan megismeri a világ, de ez korántsem fog jót tenni a karrierjének. 2010-ig tűnt fel filmekben, kisebb-nagyobb szerepekben, majd egy időre visszavonult, aztán 2014-től újra próbálkozott, például az Amerikai balhé című filmmel, de nem hozta meg a várt újabb sikert. 2019-ben a The Last man című filmmel sem sikerült kitörnie, ráadásul a kritikusok szerint a kimondottan rosszul sikerült Star Wars: Skywalker korában ő adta Darth Vader hangját, így folytatva a legendás film okozta balszerencsét. Vásárolt egy farmot, és ott éldegél, Hollywoodtól távol. 

Uma Thurman

Őt akarom rendezni életem végéig

– mondta korábban Quentin Tarantino, de úgy tűnik ez az elgondolás az utóbbi időben megfeneklett. Ennek elsősorban az lehet az oka, hogy a Kill Bill forgatásán a rendező miatt Thurman balesetet szenvedett, az ügy miatt pedig megromlott a viszony kettejük között. (Tarantino azóta bocsánatot kért, Thurman pedig megbocsátott.) Bár főleg Tarantinóra emlékszünk Thurmannel kapcsolatban, a színésznőt azért bőségesen szerepelt más produkciókban is. Sőt, karrierjét a bukások sem kerülték el, hiszen szerepet vállalt a híresen pocsék Batman & Robin című moziban is. Kisebb-nagyobb szünetekkel feltűnt Lars von Trier filmjeiben, aztán 2015 és 2018 között komolyabb szünetet tartott, hogy napjainkban inkább a sorozatok felé forduljon. Egyes hírek szerint ennek köze lehet ahhoz, hogy volt élettársával, Arpad Bussonnal nagyon elmérgesedett a gyermekelhelyezési pere, olyannyira, hogy Busson azzal is megfenyegette, ha forgat, akkor elveszi tőle a lányukat a bíróságon.