Monica Lewinsky neve valószínűleg sokak számára ismerős lehet. Az amerikai tévés személyiség 1995 és 1996 között dolgozott a Fehér Házban, ahol titkos viszonyba keveredett az akkori elnökkel, Bill Clintonnal. Először tagadták kapcsolatukat, de az elnök végül 1998 augusztusában bevallotta, hogy valóban viszonyt folytatott az akkor 25 éves alkalmazottjával.

Ez a téma azóta már jócskán elhalványult, Lewinsky azonban ismét egy kínos történettel állt elő, amit jó tanács köntösbe bújtatva tálalt Twitteres követőtáborának.

A közel három hónapos karantén alatt sokaknak meggyűlt a baja az online értekezletekkel. A kollégáknak azonban nem volt választása, kénytelenek voltak webkamera vagy a telefon elé ülni, és internetes meeting formájában megbeszélni a megbeszélnivalókat. Volt rá példa, hogy egy kerületi tanács ülését pornóval zavarták meg, és persze az is sokaknál előfordult, hogy a párjuk vagy a lakótársuk egyetlen szál törülközőben, esetleg alsóneműben vonult el a kamera előtt, amíg ők éppen megbeszélésen vettek részt. De az is megesett, hogy egy műsorvezető éppen otthonról tudósított, és elfeledkezett a háttérben zuhanyzó uráról, akinek így élő egyenesbe került a pucér hátsó fele.

Monica Lewinsky posztjában arra figyelmezteti követőit, hogy mindig legyenek résen, kinek válaszolnak a zoomon. Nem mindegy ugyanis, hogy privát videocsetet indítanak, vagy az összes kollégájuknak sugározzák élőben, milyen helyzetek uralkodnak otthon. Lewinsky ugyanis a minap pizsamában, melltartó nélkül csörgette meg egyik kollégáját, aki gyorsan fel is hívta az aktivista figyelmét, hogy ezt valószínűleg nem csak ő látja.

A kommentszekcióban igencsak jól fogadták a tanácsot, és sokan vallották be, hogy ők már bizony március óta egy szál semmiben szaladgálnak otthon, így már az is valami, hogy Lewinsky egyáltalán viselt valamit, amikor az ominózus hívás megtörtént. Valaki azért hozzátette, hogy még a privát hívások esetén sem lehet biztos magában az ember, mert azok is megjelennek a meeting tagjai előtt. Az aktivista erre már csak annyit felelt:

Ó, bassza meg!