Június legvégén,Facebook-oldalán számolt be róla Balsai Mónika, hogy párjával, Ujj Mészáros Károllyal örökbe fogadtak egy kisfiút. A szűkszavú bejelentésből ennél több nem is derült ki, azonban a 24.hu interjújából megtudtunk néhány dolgot az örökbefogadásról. 

A színésznő elmondta, hogy mivel nyílt örökbefogadás útján került hozzájuk a kisfiú, a vér szerinti édesanyának még hat hétig jogában áll visszavenni a gyerekét, mely időszakon Balsai már alig várta, hogy túl legyen (a kisfia az interjú idején már kilenchetes volt).

Kezedben fogod a csecsemőt, és folyton arra gondolsz, mikor telik már le a hat hét. Borzasztó érzés lehet, ha végül mégsem maradhat nálad. Úgyhogy igazából csak a hat hét letelte után lélegeztünk fel.

A színésznő és párja elmondta, nem tartják magukat celebnek, hogy életük minden pillanatáról beszámoljanak, csak a legszükségesebb információkat árulják el magánéletükről. A gyereküket is úgy szeretnék felnevelni, hogy megvédjék a nyilvánosságtól, nem fognak róla olyan képet posztolni, amin látszik az arca.

A sztárpár már 17 éve van együtt, és nagyon korán felmerült bennük, hogy gyereket vállalnának, még az örökbefogadástól sem zárkóztak el, igaz, az alapelgondolásuk az volt, hogy vér szerinti gyermekük után fogadnának örökbe. Amikor megkérdezték a színésznőtől, hogy azért fogadtak-e végül örökbe, mert nem tudott teherbe esni, Balsai így válaszolt:

Erről csak annyit szeretnék mondani, hogy – mint a párok általában – mindent megtettünk érte. Nagyon hosszú ideig. Aztán elfogadtuk a helyzetet.

Sem Balsai, sem Ujj Mészáros nem idegenkedett soha az örökbefogadás gondolatától, amivel másfél-két éve kezdtek el komolyabban foglalkozni. Mint elmondták, sokat segített nekik, hogy ismertségi körükben több párnak is lett így gyermeke, tudták, mi merre hány lépés, ha ők is elindítják ezt a procedúrát.