A múlthét végén a Velveten is megírtuk, hogy az Omega billentyűse kórházba került. Fia akkor azt mondta, Benkő László alig érzékel valamit a külvilágból.

Benkő állapota azóta sem javult, lelkileg pedig nagyon megviselték a történtek. Kóbor János a Blikknek mesélt arról, hogy barátja két héttel ezelőtt elesett, eltört a térde és a bordája is. A kórházban komplikációk léptek fel, problémák voltak a tüdejével és a gyomrával is. A család és a barátok igyekeznek tartani a lelket Benkő Lászlóban, aki az elmúlt napokban kicsit elhagyta magát.

Aggasztóbb az állapota, mint korábban volt, mert most fejben egy picit elhagyta magát, rossz a kedve. Nem hagyjuk neki, hogy a negatív gondolatok elhatalmasodjanak rajta – például hogy ő már nem jön ki a kórházból –, tartjuk benne a lelket. Rossz lelki állapotban van, érzelmileg megviseli a helyzet, ez hatott ki az egészségére is szerintem. Megijedt, de a családja mindennap ott van vele, én pedig naponta hívom. Reméljük, minden rendben lesz

– mondta a lapnak az Omega énekese, aki arról is biztosította Benkőt, hogy nem marad majd le semmiről, mert nélküle nem lép fel az együttes.