Napjainkban gyakori téma, hogy az online tér egyre inkább átveszi a hatalmat a televízió felett. Vannak, akik ebben egyetértenek, és persze olyanok is, akik kevésbé. Csisztu Zsuzsa ugyancsak az interneten lett aktívabb az utóbbi időben, véleménye szerint azonban a televízió továbbra is erős médium. A műsorvezetővel és férjével a TV2 új műsorának sajtótájékoztatóján beszélgettünk, ugyanis a Love Bistro az első olyan produkció, amiben együtt tűntek fel.

Milyen volt a közös szerepés?

Ketskés Norbert: Jó volt, élveztük. Ráadásul én abszolút nem tudtam főzni, de próbáltam felvenni a ritmust. Harmóniában tudtunk dolgozni, Zsuzsi elmondta, mit hogyan kell, én pedig igyekeztem felnőni a feladathoz.

Csisztu Zsuzsa: Sok korábbi megkeresésünk volt olyan műsorok kapcsán, ahol együtt szerepelhettünk volna, de mindig visszautasítottuk ezeket. Itt is már az elején közöltük, hogy Norbi nem tud főzni, de azt mondták, nem probléma. Nem akartunk helybe menni persze a pofonért, ezért felkészültünk. Így most már sokkal könnyedebben mozgunk együtt a konyhában.

Annak tudatában, hogy egyikük nem rutinos a főzésben, mi volt az, ami miatt végül úgy döntöttek, belevágnak a közös szereplésbe?

Cs.Zs.: Megnyugtattak, hogy más hasonló helyzetben lévő pár is lesz a versenyzők között. Másfelől pedig azt gondoltuk, hogy már maga a felkészülés is egy olyan pozitív élmény lesz, amely által tudunk majd együtt tanulni, ez pedig be is bizonyosodott. Fontos volt az is, hogy a párok között megfelelően működjön a kommunikáció. Mi ebben elég erősek vagyunk.

Mostanában elég kevés tévés szereplése volt. Tudatos döntés volt a visszavonulás?

Cs.Zs.: Nagyon sok minden egyéb dolgot csinálok. Ez a visszavonulás csak részleges, inkább úgy fogalmaznék, hogy áthelyeztem a jelenlétemet az online térbe. Szerettem volna az önállóság útjára lépni tartalmilag is, és persze az is előny, hogy a műsoridő nem szorít keretbe. Rendszeresen írok cikkeket a Presztízs lapcsaládnak és különböző portáloknak, és ott a Youtube-csatornám, ahol a Csisztu Sport Cast műsorom is fut. Ez egy televíziós igényességgel készülő produkció, több kamerával és hangmérnökkel. Az is célom volt, hogy kiderüljön az, hogy a Youtube-ra is lehet televíziós minőségű tartalmakat csinálni. A médiában már egy más színtéren vagyok jelen, de sokszor szerepelek vendégként a televízióban is.

Azért helyeződött át inkább a Youtuba-ra, mert úgy véli, hogy a tévé egy süllyedő hajó?

Cs.Zs: Azt gondolom, hogy a televízió még nagyon sokáig élni fog. Más kérdés, hogy a csatornák tematizálása nagyon átalakította ezt a piacot, de a tévézés is olyan, mint amit a könyvekről is mondtak, s azok is jelen vannak még az életünkben, méghozzá nem is akármilyen alkotásokkal. De tény, hogy az online tér szabadabb időben és tartalmilag is. Nem kell kompromisszumokat kötni.

Mikor sírtak és táncoltak utoljára?

Cz.Zs: Régen táncoltunk, pedig nagyon szeretünk. Egy évben általában van legalább három-négy komoly alkalom, amikor a férjem megtáncoltat. Ezt nagyon szeretem benne. Éppen időszerű lenne, legutóbb a jogászbálon táncoltunk, februárban, mielőtt lezárt minden.

K.N.: Én nem vagyok egy ilyen sírós fajta, a második gyermekem születése óta nem volt rá példa.

Cz.Zs: Tényleg! Eddig kétszer láttam sírni, a két fiunk születésénél. Én sem vagyok egyébként ilyen, de örömkönnyek mindig vannak, a gyerekeink gyakran megnevettetnek minket.