Egy év telt el azóta, hogy Horváth Gréta és Meggyes Dávid megnyerték az Ázsia Expressz második szériáját. A pár élete fenekestől felfordult azóta, de célirányosan csak előre néznek. A pár augusztus 24-étől a TV2 új műsorában, a Love Bistróban szerepel majd együtt. A műsor sajtótájékoztatóján arról beszélgettünk, hogy telnek a napjaik, mióta hazavitték a fődíjat, hogyan telt a forgatás, illetve azt is elárulták, szeretnének-e még gyereket.

Hogy telik az élet, mióta megnyertétek az Ázsia Expressz második szériáját?

H.G.: Jól. Nyilván, miután hazajöttünk fenekestől felfordult minden. A munkahelyváltások, az életszemlélet, bizonyos dolgokhoz való hozzáállás. Nagyon sokat adott nekünk az a műsor.

M.D.: Szeretjük a közös kalandokat, és most a Love Bistro is lehetőséget adott erre.

H.G.: És most ebben én voltam a főnök!

Általában ki az irányító fél nálatok?

M.D.: Vegyes. Nincs nálunk kimondottan csapatkapitány. Nagy szerencse, hogy mindketten vagyunk annyira intelligensek, hogy felismerjük, ki melyik helyzetben jó, melyik területen erősebb, és azt meghagyjuk a másiknak, háttérbe szorulunk. Most a konyhában Gréta állt elöl.

Mi volt a legnehezebb a forgatás alatt?

M.D.: Inkább Grétának lehetett nehézséget az, hogy elég korlátozott a konyhai tudásom.

H.G.: Jól vette az akadályt, de az elején szinte eret vágtam, amikor megtudtam, hogy vele kell főzni. Inkább hátránynak éreztem. Én alapvetően szeretek mindent egyedül megcsinálni, nehezen fogadok el segítséget, de ez a műsor megtanított rá, hogy neki is teret kell adni, ő is képes rá.

Mi volt a legnagyobb erősségetek?

H.G.: Szerintem az igazi házias, otthoni ízek. Én nem könyvből tanultam meg főzni. Nem használok recepteket, sem mérleget. Ismerem a megfelelő ízeket és állagokat, és szerintem ez a tudás és tapasztalat elég nagy előny lehet. Hozzuk a formákat, nem akarunk csicsásan tálalni. Nem járunk fenszi éttermekbe, szeretjük a jó veretős, kifőzdés kajákat. Nem akarunk ettől többek lenni.

M.D.: A másik pedig az, hogy voltunk már ilyenfajta stresszhelyzetben, amikor együtt kellett működni egy műsorban. Tudjuk, milyen közös döntést hozni, elviselni egymást meg a kialakult helyzeteket. Itt szerencsére nem volt hátitáskánk.

Gréta, rengeteget fogytál az utóbbi időben. Mi az, amit most máshogy csináltál?

H.G.: Én korábban időről-időre mindig diétáztam, méghozzá elmebeteg módon. Volt, hogy a fogyókúra miatt elmaradt a menstruációm, kihullott a hajam, egészségügyi problémáim lettek. Azt hittem, hogyha nem eszem, gyorsan lefogyok. De mostanra elengedtem ezt a szorongásomat, és lassan, de biztosan haladok. Annyi, hogy nem eszem lisztet. Persze előfordul, hogy csalok kicsit, de ennyi kell. Ha kimozdulok a barátnőimmel, nem idegeskedem ezen.

A többi párral jól kijöttetek?

H.G.: Én azt éreztem, hogy szeretnek a közelünkben lenni, nálunk mindig jó hangulat volt. Szívesen voltak velünk.

M.D.: Központi szereplők lettünk, mert jó a humorom, és a Grétának is. Jók voltak ilyen szempontból a versenytársak is. Nagyon közvetlen volt a viszony.

Szeretnétek a jövőben gyereket?

M.D.: A közeljövőben biztos nem. Később igen, de most nincs aktualitása. Sok tervünk van, amit szeretnénk megvalósítani. Jó úton is haladunk, és Grétának van egy csodálatos kisfia, most megy iskolába. Nagyon jó vele, könnyű vele.

H.G.: Nagyon jól tudunk együtt működni, mint család.

Nagy családot szeretnétek?

M.D.: Nem, még maximum egy gyereket. Egy kislány jó lenne, de ha kisfiú, persze akkor sincs baj. Az fontos, hogy legyen egy testvére. Gyerekkorban is jó, felnőttként pedig hatalmas áldás.

H.G.: Most a helyére került minden, ami korábban hiányzott az életemből, az most megvan. Éppen így van jó helyen a fókusz, és ezt most nem akarjuk elengedni.