Június elején írtuk meg, hogy valóra vált Ördög Nóra és Nánási Pál régóta dédelgetett álma, és megnyitották első bisztrójukat, Balatonakarattyán. A nyitáskor még a rossz idő ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak a kisboltra, az élénk érdeklődés azóta sem csitult. A rengeteg vendég miatt azonban hatalmas kocsisor alakult ki a kisbolt előtti úton, nagy bosszúságot okozva a helyi lakosoknak, akik nyílt levélben tiltakoztak Ördögék Nekem a Balaton nevű boltja ellen, írja a Bors.

A balatoni település megnövekedett forgalma miatt az autók már nem tudnak hova parkolni,mivel a Nekem a Balaton közvetlen közelében nincs parkoló, ezért Ördögék bisztrója előtt, az utca két oldalán állítják meg az érdeklődők a kocsijaikat, ráadásul sokan még a sebességkorlátozást sem tartják be. A dühös lakók Instagram-oldalukon kérik Ördögéktől a probléma megoldását, miután már az önkormányzattól is segítséget kértek. 

A hosszas levelükben azt írják, sokszor csak a szerencsén múlott, hogy nem történt baleset a sebességkorlátozást jócskán túllépő autósok száguldozása miatt, a lakosok fájlalják, hogy a megnövekedett forgalom és zaj miatt hétvégén nem tudnak pihenni.

Legtöbbünk gyerekkora óta itt nyaral, generációk nőttek fel itt békésen, az utcán biciklizve, tollasozva. A gyerekek egyedül mentek a kisboltba kalácsért, tejért vagy épp szúnyogriasztóért, ha kellett. Most ott tartunk, hogy a gyerekek egyedül az üveggyűjtőig sem tudnak elmenni, mert percenként autók száguldoznak 30 helyett 60-al, vagy épp sehova sem nézve parkolnak ki-be az autók.

A műsorvezetőnő elmondta a lapnak, hogy többször egyeztettek már a rendőrséggel és az önkormányzattal is, ugyanakkor hozzátette, szerinte a lakosok 90%-nak semmi gondja sincs a bisztrójukkal, csak hát ugye, mindig vannak olyanok, akik szeretnek zsörtölődni. 

Azt gondolom, az itt lakók 90 százalékának a világon semmi gondja sincs a kisbolt népszerűségével, de mindig akad, akinek valami nem jó. Igyekszünk megoldani a problémát!