DSC9721

Lovasi a majkás konfliktusáról: „legfeljebb egy fröccs mellett vitatkozunk tovább"

2020.08.15. 08:15 Módosítva: 2020.08.15. 15:17

Még tavasszal, amikor az Artisjustól lehetett támogatást kérniük a koronavírus miatt a bevételeiktől megfosztott zenészeknek, Majka és Lovasi András erősen összeszólalkozott.  A vita azóta sem csitult, számolt be róla a Blikk. Majka Kadarka Endre Világutazó című műsorának vendége volt, melyben ismét reagált korábbi megnyilvánulására, melyben elítélte azokat a zenészeket, akik úgy kértek a szervezetüktől anyagi támogatást, hogy  (szerinte) valójában szükségük sem volt rá. 

A rapper a francba küldte azokat a zenészeket, akik bár kilencmilliós autóban ülnek, úgy gondolták, feltétlenül szükségük van a 136 ezer forintos támogatásra. 

Van olyan ember, akinek az egész zenei karrierje arról szól, hogy mindenféle zenei pályázaton elindul és különböző helyekről évente 5-6 millió forintot tud az ő nem létező karrierjére fordítani úgy, hogy promotálja azt, ami már húsz éve nem megy.

Majka fenti kijelentésére Lovasi András hosszas bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amiben egy pékes hasonlatot használt. Mint írja, sokféle pék létezik, akik közül sokan azért is pályáztak a támogatásért, hogy ha már egyszer ennyit fizettek a szakszervezetnek, hadd lássanak valamit viszont abból a pénzből. 

Ekkor azonban az egyik dinamikusan fejlődő látványpékség vezetője azt mondja a nyilvánosságnak, képzeljétek vannak köztünk olyanok, akik bár jogosultak erre a pénzre, de mivel én bennfentes vagyok és ismerek minden péket, TUDOM, hogy nem is kell annyira nekik, mint esetleg másoknak.

Lovasi szerint mivel a magyar társadalom egy jelentős része kapálni vagy kőbányába küldené a magyar zenészeket és a technikai kiszolgálókat, nem volt szerencsés Majkának a nyilvánosság előtt kifejtenie a véleményét, először belső szakmai fórumokon kellett volna hangot adnia gondolatainak.

Az esetleges félreértések elkerülése végett azt még hozzáteszem, hogy én anno nem pályáztam, és most is a raktárkoncertes támogatásunk( Kiscsillag zenekar) rám eső teljes összegét , egy általam pályázat útján választott zenekar hangfelvétel-készítésére ajánlom fel.

Lovasi hozzáteszi, még sosem írt ki pályázatot, nagyon izgul, ki fogja megnyerni, reméli, hogy Majka is figyelemmel fogja majd követni az eredményhirdetést.

Frissítés!

Lovasi András Facebook-oldala friss bejegyzésében azt írja, sikerült felvennie a kapcsolatot Majkával, akivel elsimították a nézeteltérésüket. Lovasi elnézést kért dehonesztáló jelzői miatt, és bár továbbra sem értenek egyet, ezután már csak egy fröccs mellett fognak veszekedni.

Ma (elég későn) felvettük egy alig elkezdett párbeszéd fonalát Majkával, amiben én elnézést kértem legutóbbi, dühömben írt levelem dehonesztáló jelzői miatt tőle, megbeszéltük, hogy bár továbbra sem értünk egyet, legfeljebb egy fröccs mellett vitatkozunk tovább, a sajtó kizárásával.