Szabó Ádám még Tóth Andi párja volt, amikor elvállalták, hogy a Sztárban Sztár hetedik évadának versenyzői lesznek. Bár azóta szakítottak, vállalásukat egyikük sem mondta vissza. Az énekes a Velvetnek elmondta, mi a legrosszabb rémálma, és mire számít, hogyan tudnak majd együtt dolgozni az exével. Interjú.

Hogyan fogadtad, amikor megkerestek ezzel a felkéréssel?

Májusban hívtak fel, gondolkodás nélkül rávágtam, hogy szeretnék részese lenni a műsornak, szinte az összes eddigi adását láttam. Kökény Attila és Pápai Joci produkcióit is imádtam, rajongásig szurkoltam nekik. Minden sztár kilépett a komfortzónájából, és olyan arcát tudta megmutatni, amit eddig nem ismerhettek a nézők. Ezt várom én is.

Azt szeretnéd, hogy te találj rá egy új oldaladra, vagy inkább azt szeretnéd, hogy az emberek ismerjenek meg úgy, ahogy eddig még nem tudtak?

Mindkettőt. Magamat is szeretném fejleszteni, új irányt mutatni, a közönségnek is jó lenne bizonyítani, hogy nemcsak harmonikázni tudok, sokoldalú énekes vagyok. Nagyon nagy bennem a versenyszellem, ha elindulok egy megmérettetésen, mindig odateszem magam. Erre a versenyre készülök eddig talán a legtöbbet, nagyon remélem, hogy az első adást túlélve szárnyalhatok tovább. Az a legrosszabb rémálmom ugyanis, hogy elsőként esek ki.

Hogyan állsz az énekesnők megszemélyesítéséhez?

Ez is a kihívás része, talán a nagyobbik. Nem a hangutánzástól félek, inkább a koreográfiáktól. Fiúként is elég béna a mozgásom, el sem tudom képzelni, mi lesz, ha dívaként kell végigvonulnom vagy szexi táncot lejtenem, de ettől függetlenül nagyon várom ezt is.

Amikor elvállaltad a TV2 ajánlatát, még együtt voltatok Tóth Andival, mostanra viszont különváltak útjaitok. Nem vacilláltatok, hogy ezek után is bevállaljatok-e egy közös műsort?

Nem tudok Andi részéről beszélni, de bennem volt félsz, hogy mi lesz, ha találkozunk egymással, ráadásul egymás ellenfelei leszünk a versenyben. Most, hogy találkoztunk a sajtótájékoztatón, nem érzem úgy, hogy bármitől is félnünk kellene, szurkolni fogok neki. Nem sajnálom, hogy ő is a szereplők között van, biztosan képesek leszünk felnőttek módjára, emberi hangnemben kommunikálni egymással.

Nyomon követted a szakításotokról szóló cikkeket? Szeretnéd kommentálni őket?

Abszolút figyelemmel kísértem őket. Aláírom, hogy én is sokat hibáztam, van benne részem, hogy idáig jutottunk. Hogy miért lett vége, az szerintem a mi magánügyünk. Olvastam, hogy zöldfülű voltam, és igen, bizonyos értelemben az voltam. Viszont most ezt a részt félre kell tenni, hogy a versenyre koncentráljunk. A kapcsolatunk véget ért, ezt Andi és én is ki tudjuk jelenteni. 

Nem látsz rá esélyt, hogy összejöttök a fináléra?

Nem tervezünk ilyesmivel, lezártuk a kapcsolatunkat. Csak azt remélem, hogy jó beszélő viszonyban maradunk egymással.