Bár 1993 és 1998 között Tommy Mottola, zenei producer felesége volt, ez még nem akadályozta meg Mariah Carey-t abban, hogy kapcsolatuk vége felé közeledve kikacsingasson, írja a TMZSokáig csak sejtették a rajongók, amit most végül Carey hamarosan megjelenő memoárjában ismer be: 1997-es albumának két dalában is férje helyett egy másik férfiról énekelt. 

Butterfly, vagyis Pillangó nevű CD-je Roof (Tető) című dalában Carey arról énekel, amikor először megcsókolta szeretőjét, a baseball-játékos Derek Jetert, a férfi lakásában. A dal szerint mindez egy meleg novemberi napon történt, amikor Carey már nem tudott tovább megállj parancsolni érzéseinek.

My All (Mindenem) című számát szintén Jeter ihlette, akiért az énekesnő Puerto Ricóba szökött, csak hogy találkozhasson vele. Utóbbi dal szövege szerint Carey-t álmatlanság és magány gyötri, szeretett férfija nélkül nem talál békére. 

Bár Carey  egy évvel később hivatalosan is elvált férjétől, annyira azért mégsem volt szerelmes, hogy Jeterrel is kimondják az igent. Helyette Nick Cannonnal állt az oltár elé, igaz, csak jóval később, 2008-ban. Ez a házassága is válással végződött, 2016-ben mentek szét.