A minap meglepő és egyben szomorú dolgot árult el Császár Előd. Az énekes elmondta, hogy születése után a vér szerinti édesanyja lemondott róla.

A Story magazinnak adott interjújából kiderül, hogy Császár Előd egy alkalmi kapcsolatból fogant, az édesanyja pedig még 18 éves sem volt, amikor életet adott neki. Négy hónapos terhes volt, amikor elárulta az énekes apjának, hogy gyermeket vár tőle. Mivel azonban az anyai nagyszülők sem vágytak még unokára, lemondtak a babáról, akit csak négy hónappal később fogadhatott örökbe az édesapa és annak párja, akit Császár Előd hatéves koráig a vér szerinti anyjának tartott - szeretetét tekintve pedig tart is a mai napig.

Hatéves voltam, amikor az anyukám nagy zokogva elmesélte, hogy nekem van egy másik anyukám is. Ha jól emlékszem, látott valami tévéműsort, amiben Ranschburg Jenő pszichológus arról beszélt, hogy az örökbefogadott gyerekeknek minél korábban el kell mondani az igazságot, ezért anyu úgy döntött, nem titkolja tovább: én nem az ő vér szerinti fia vagyok

– mondta az énekes.

Később a vér szerinti édesanyja is felvette vele a kapcsolatot, ám amikor találkozóra került sor, nem jött a várt, mindent elsöprő érzés. Rájött, hogy kettejük között nincs érzelmi kötelék. Ugyan a mai napig tartják a kapcsolatot, leginkább írásban teszik ezt, Császár Előd azt a nőt szereti anyjaként, aki szeretetben felnevelte.