Dallos Bogival és Puskás Péterrel a Televíziós Újságírók Díjátadóján beszéltünk, ahol a szakma az X-Faktort választotta a 2019-es év legjobb nagyszabású show-műsorának. A tehetségkutató két mentorával azonban nemcsak ez, hanem a hamarosan induló Nyerő Páros is szóba került, mert abban szintén láthatjuk majd őket.

Az X-Faktor a show-műsor kategóriában nyert, ByeAlex pedig a legjobb férfi zsűritagnak járó elismerést kapta meg. Hogyan értékelitek az ő szerepét a zsűrin belül?

Puskás Péter (PP): A mentorcsapat, ahogy az X-Faktor is, attól működik, hogy szeretjük egymás különbözőségeit, akkor is tiszteljük a másik gondolatait, ha nem értünk vele egyet. Imádjuk, hogy Alex ennyire különc. Sokszor rosszkedvűen ül be, amiből ki kell mozdítanunk, de ha ez sikerül, óriási élményeket okoz nemcsak a nézőknek, hanem a versenyzőknek is. Izgalmas volt, hogy engem is jelöltek a kategóriában, nem tudnánk egymás nélkül működni, nagy büszkeség számunkra az is, hogy show-műsor kategóriában nyertünk.

Dallos Bogi (DB): Azon kívül, hogy ez egy tehetségkutató műsor, egyben a négy mentor szappanoperája is. Az is a műsor sikerének titka, hogy tudjuk egymást szeretni és utálni is. Alex nagyon komoly személyiségfejlődésen ment keresztül, mióta 2016-ban először volt a zsűri tagja, szerintem ennek is szól a díj. A zárkózott fiúból egy olyan emberré vált, aki meg meri ölelni a mentoráltjait, nem fél kimutatni az érzéseit, sőt, már néhány könnycseppet is láttunk már a szeméből kibuggyanni a műsorok alatt.

Hezitáltatok, mielőtt elvállaltátok a szereplést a Nyerő Párosban?

DB: Nem, nagy rajongói vagyunk a műsornak, az előző évadokat is néztük, nagyon jókat szórakoztunk rajta.

PP: A forgatás előtt teszteltük is egymást, eljátszottuk, hogy úgy kérdezzük a másikat, mintha már a Nyerő Párosban kaptuk volna a feladatot.

Melyikőtök tud többet a másikról?

DB: Mivel általában egymással beszéljük meg, mi történt velünk, szerintem ugyanannyit tudunk a másikról.

PP: Bogi szeret tesztelni engem, talán emiatt ő többet tud rólam, mint én róla, ugyanakkor nagyon készültünk a Nyerő Párosra, megnéztük a horoszkópunkat, szerelmi teszteket is csinált Bogi.

DB: Ennyire azért nem vagyok őrült, de az asztrológia szerint a horoszkópjaink, a nyilas és a kos, párkapcsolati szempontból telitalálat.

Nem gondoljátok, hogy abból a megközelítésből helyzeti előnnyel indultatok, hogy ti korábban már szerepeltetek együtt az X-Faktorban?

DB: Realityműsorban egy idő után az ember elfeledkezik a kamerákról, nem hinném, hogy a rutin előny lenne ebben a műfajban. Az X-Faktor egy tehetségkutató, realityben most szerepeltem először. Ez egy teljesen más felállás, mint amiben eddig voltunk Petivel.

PP: Amikor a Való Világ powered by Big Brothert vezettem egy évvel ezelőtt, érdekes volt megfigyelni, külső szemmel min nevet az ember, és mit tartottak odabent a villalakók viccesnek. Onnantól kezdve, hogy beléptünk az ajtón, elkapott minket a gépszíj, teljesen beleéltük magunkat a játékba.

DB: Kint hagytuk a külvilágot, átszellemültünk, szinte paranoiássá váltunk. Ami a nézőnek csak egy kicsit para szituációnak tűnik, bentről megtapasztalva teljesen másképp fest.

PP: Igen, sokan szkeptikusan hallgatják, hogy bent másmilyen a világ, pedig így van. Ami kintről jelentéktelennek tűnik, bentről sokkal nagyobb és jelentőségteljesebb.