Visszaköltözött szülőfalujába és civil munkát talált magának Dombóvári István, alias Dombi, aki a Reggeliben mesélt arról, hogy a Szolnok és Kecskemét között található Jászkarajenő művelődési házának vezetője lett. Dombi élete legjobb döntésének tartja életkörülményei megváltoztatását, ráadásul nagyon nem is kellett munka után keresgélnie, ugyanis a művház vezetője pont akkor ment nyugdíjba, amikor Dombi színre lépett vidéken.

És hogy miből is áll egy művelődési ház vezetőjének munkája? 

Közművelődési feladat lenne ez, az intézményt fenntartani, rendezvényeket csinálni. Hamarosan épül egy új lovascentrumunk, és azzal is kibővül majd a portfólió. Van két nagy rendezvényterem, visszük a könyvtárat két munkatársammal együtt. Az emberek érdeklődését fenntartani az olvasás, a közösségi terek meg a rendezvények iránt a feladatom.

Dombóvári szerint eddig másfél évtizedig bohémkodott, ami csak egy kirándulás volt az életében, mostani nyugodt, hétköznapibb életkörülményei sokkal jobban megfelelnek a számára. Nagy örömmel tölti le, hogy van világi munkája, ahogy az is, hogy feleségével együtt elköltözött Pestről, szerinte ugyanis tévesen él az emberek fejében az a kép, hogy ebben az országban a fővároson kívül máshol nincs élet. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Dombóvári István visszaköltözött a szülőfalujába, és a művelődési ház vezetője lett

15 éve éli a bohémek életét, amiről most már úgy látja, egy kirándulás volt. Jó most neki ott, ahol van, Jászkarajenőn.

3528 · Sep 15, 2020 12:04pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments