François Arnaud egy 35 éves, kanadai színész, akit a legtöbben onnan ismernek, hogy szerepelt a (nagyrészt Magyarországon készült) Borgiák című sorozatban, de most a napokban is felfigyelhetett rá a magyar közönség, amikor kiállt a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem függetlensége mellett az alábbi poszttal.

Arnaud most egy másik fontos témát vett elő, ezúttal egy olyan, csak szövegből álló Instagram-sztoriban, ami kivételesen nem tűnik el automatikusan, hanem itt bármikor megtekinthető. Ebben a színész azt mondja, hogy más biszexuális férfiakhoz hasonlóan ő is mindig hagyta, hogy az emberek tévesen azt feltételezzék róla, hogy heteroszexuális, mert miért javítaná ki őket egy olyan információval, ami esetleg túlságosan személyesnek hatna az adott szituációban. Ezen kívül Arnaud bevallja, hogy maga is félt attól, milyen lesz elveszíteni az azzal járó privilégiumokat, hogy az embert heteroszexuális férfinak tartják, és kitenni magát a biszexuálisokkal szemben alkotott olyan hamis előítéleteknek, mint hogy döntésképtelenek, csalfák, megtévesztenek másokat, vagy csak trendik akarnak lenni.

DE

A hallgatásnak messzire kiható következményei vannak, amik erősítik ezeket a sztereotípiákat, láthatatlanná teszik a biszexuális férfiakat, és miattuk sokan kételkedni kezdenek, hogy mi, biszexuális férfiak egyáltalán létezünk-e

– írja a híresség. Hát ezért döntött úgy Arnaud, hogy ő közzéteszi, hogy mindig is biszexuálisként gondolt saját magára, és hogy nem, nem szégyenkezik, de nem is hűtlenkedik, nincs összezavarodva, de nem is akar láthatatlan maradni – ezért vállalta be a comingoutot.