Minimum 400, maximum 900 fontra, vagyis 150 és 350 ezer forint közötti összegre  is bírságolhatják Elton John, amiért nem viselt maszkot Caprin, a szállodája előtt, írja a Daily Mail. Capri szigetén nagyon szigorúan szabályozzák a maszkviselést: nemcsak a bárokban, éttermekben és boltokban kell hordani, hanem utcán, köztereken is. A zenészt a helyi fogyasztóvédelmi hivatal jelentette fel a nápolyi rendőrkapitányságon, panaszt tettek a capri városvezetésnél és a campaniai kormánynál is, mondván, Sir Elton megszegte a szabályokat.

Carlo Rienzi, a fogyasztóvédelmi egyesület elnöke azt mondta,

A szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. A campaniai embereknek kötelező maszkot viselniük odakint, ami alól a VIP-emberek és hírességek sem kivételek. 

A családjával Olaszországban vakációzó zenészt egy barátját ölelgetve látták a szállodája előtt, úgyhogy egyszerre két szabályt is megszegett: pucér arccal nem tartotta be a távolságtartási előírást, amikor egyik karjával átölelte a barátját.

Olaszországi kiruccanásáról az Insta-oldalán is megemlékezett. A posztja vagy a bírságolás előtt készülhetett, vagy amennyiben utána, az énekest nem bosszanthatta fel a büntetés, Insta-bejegyzésében ugyanis megköszöni az olaszoknak a vendégszeretetüket és kedvességüket.