Egészen váratlan főszereplőkkel operáló pletykát olvastunk a Vanity Fairen: azt írják, hogy Phil Collins és exneje, Orianne Cevey valószínűleg örökre szakítottak. A valószínűleg örökre annak szól, hogy a viszonyuk kellőképpen elmérgesedett ahhoz, hogy a zenész hivatalos végzéssel akarja kidobatni a nőt floridai luxusotthonukból.

Az ellentétek azzal fajultak el végleg, hogy a valószínűleg már eleve elhidegült kapcsolatból Cevey augusztusban, titokban egy másikba menekült: bár azt mondta Collinsnak, hogy üzleti útra megy Las Vegasba, hozzáment egy másik férfihez. (Az illető egy Thomas Bates nevű üzletember.) A TMZ-nek senki nem kommentálta ezt az értesülést, de nem is tagadták.

Hogy jutottunk idáig?

A pár 1994-ben ismerkedett meg, amikor Cevey tolmácsként dolgozott Collins svájci turnéján. Öt évvel később összeházasodtak, két gyerekük lett (Nicholas és Matthew, tizenévesek már), hét év után elváltak. 2008-ban 14,2 milliárd forintnyi vagyont kapott az asszony a válás után, ami akkor a briteknél rekordnak számított. 

Cevey aztán hozzáment egy befektetési bankárhoz, Charles MeIjatihoz, majd elváltak, 2016-ban pedig Collinssal folytatták ott, ahol abbahagyták. A zenész akkor azt mondta a People-nak, hogy a közös gyerekeik érdekében szépen viselkedtek egymással, és hát aztán rájöttek, mennyire hiányoztak egymásnak. 

De most, négy évvel később ismét arra jutottak, hogy nem megy tovább, amibe azért erősen belejátszhatott az asszony másik házasságának híre. Collins október 9-éig, egészen pontosan délután háromig adott időt Cevey-nek, hogy távozzon a közös otthonból, de ő inkább átírta a ház összes biztonsági kódját, egzecíroztatta a személyzetet, és azzal fenyegette Collinst, hogy durva álhíreket terjeszt majd róla, ha nem hajlandó újratárgyalni a 2008-as válási megállapodásukat. A zenész erre nem hajlik, inkább kidobatná a nőt a házból, és azt mondja, hogy nem ad neki több pénzt, mert a korábbiakat is elszórta sorozatos rossz befektetésekkel, és a Meijatitól való válása is drága volt.