Jennifer Garner a Tell Me More With Kelly Corrigan műsorban beszélt arról, hogy míg Ben Affleck felesége volt, egy évtizeden át mániákusan követték a családját (beleértve gyerekeiket, a most 14 éves Violetet, 11 éves Seraphinát és 8 éves Samuelt) a paparazzók, szemlézte az E! Online.

10 éven át legalább 6, de sokszor inkább 20 autó állt a házunk vagy a gyerekek iskolája előtti, illetve a gyerekorvosnál, én meg könyörögtem a fotósoknak, hogy álljanak arrébb a gyermekorvos ajtajától. Beteg a gyerekem.

A színésznő már hozzáedződött, ha róla írnak álhíreket, akkor azonban dühbe jön, ha a gyerekeit zaklatják a fotósok. Garner szerint a mindenre kész paparazzók közúti balesetet okoztak, miközben őt követték. 

Éppen, hogy még sikerült áthaladnom a sárgán, de a körülbelül 15  lesifotós gondolkodás nélkül áthajtott a piroson az autójával, hogy követni tudjon. 

2013-ban Halle Berryvel karöltve megpróbálták elérni, hogy törvényekkel tiltsák meg a paparazzóknak, hogy sztárok gyerekeit lefotózhassák a szülők vagy felügyelők engedélye nélkül. A tárgyaláson Garner akkor ötéves gyereke is beszédet mondott, amiben a paparazzókat fegyverekhez hasonlította.  A két sztár kiállása nem volt hiábavaló, Kalifornia kormányzója még abban az évben korlátozta a paparazzók jogait.

Bár a fotósok többsége bosszantja Garnert, nem tagadja, hogy olyanok is vannak köztük, akik közel nőttek a szívéhez az utóbbi másfél évtizedben, mióta követik őt.

Az egyikük egyszer azt mondta, hogy el sem hiszem, mennyire szeretnék nézni engem és a gyerekeket, ahogy azt sem tudom elképzelni, mennyire tisztelnek.

A lelkes érdeklődés miatt Garnerről rengeteget írnak, de megtanulta, hogy nem szabad ezekkel a cikkekkel, sem mások véleményével foglalkoznia. 

A legnehezebb döntés, amit meghoztam, az volt, hogy sose kockáztassam meg, hogy megnézek egy rólam készült képet vagy cikket, ami nem egy könnyű feladat.

A paparazzo-veszély a válása után sem múlt el teljesen: augusztus végén például a lesifotósok kifigyelték, ahogy Bradley Cooper Garnerhez megy, ám a színésznő volt férjét, Ben Afflecket talán még nagyobb lelkesedéssel követik a fotósok, a titokban elkapott képekről gyakran mi is írunk.