November 15-én indul a TV2 új realityje, a Farm VIP, amiben a műsorvezető, Demcsák Zsuzsa legnagyobb segítsége Gáspár Zsolt, a műsor gazdája lesz. A celebes vetélkedő sajtóbemutatója után Gáspárral nemcsak a műsorról beszélgettünk, azt is megkérdeztük tőle, szerinte minek köszönhető, hogy a családjai közt vannak a hazai bulvárlapok legtöbbször felbukkanó szereplői. Interjú.

A TV2 keresett meg ezzel a  feladattal, vagy te is jelezted korábban már nekik, hogy szívesen vállalnál újabb munkát?

Az egyik reggel megcsörrent a telefonom, és bejelentkezett a műsor két producere, Katona Andor és Oláh Ákos, hogy azonnal menjek be, feladatot találtak nekem. Bementem, elmondták, miről van szó, aztán elmentünk a helyszínre, csináltunk egy próbaforgatást, ami megtetszett a vezetőnek, aztán gazdaként bedobtak a mélyvízbe. Nagyon megtisztelő, hogy ilyen feladatot kaptam, főleg, hogy Zsuzsi van az oldalamon.

Nem voltál még korábban hasonló  feladatkörben . Nem féltél?

Csak egy félelmem van, az, hogy amikor felvisznek nagyon magasba, leesem, és összetöröm magam.

Hogyan értékeled a magad ebben az új szerepben?

Nagyon meg vagyok elégedve magammal, szerintem a celebeknek is jó feladatokat adtam, de nem akartam túlterhelni őket, mégiscsak Budapestről jönnek. Szerintem teljes mértékben helytálltam, komoly főnökük voltam, de senkinek sem kellett előbb kiadnom a munkakönyvét, mint kellett volna.

Az első rész elején gyerekként is megjelensz néhány képkocka erejéig, a szintén gyerek Győzővel. Nem félsz, hogy esetleg majd megsértődik a vicces ábrázolásán?

Győzivel mindig megbeszéljük a dolgokat, ő szokott tanácsokat adni. Nincs semmilyen féltékenység köztünk, miért is lenne? Ő vezetett be ebbe a világba, nagyon köszönöm neki.

Mi volt a legjobb tanács, amit tőle kaptál?

Hogy mindig legyek érthető, a legelső reakcióimnak megfelelően cselekedjek, ne gondoljam túl a szerepet, sem azt, ami körülöttem történik.

Szinte az egész családod ismert a médiában. Szerinted mi a sikeretek titka?

Igen, az egész családom, leszámítva a feleségem és a gyerekeim, akiknek nagyon nem a világa a közszereplés. De Bea, Evelin, Győző is jól ismert, nagyon örülünk is neki, hogy egy kis mosolyt hozunk az embereknek ebben a problémás időszakban. Egy kis kacagásnak, vidámságnak mindig lennie kell.

Szoktatok nagy családi kupaktanácsot tartani, hogy kinek milyen médiaszereplése lesz a jövőben, össze szoktátok ezeket egyeztetni?

Nagy családi értekezés nem szokott lenni. Bea második szakácskönyvét beszéltük meg legutóbb, hogy milyen receptek kerüljenek bele. A listát Bea a feleségem segítségével állította össze.

Visszatérve a Farm VIP-re, okozott csalódást valamelyik játékos?

Nem volt ilyen. Mindenkivel közös nevezőre tudtam jutni, olyan emberekkel ismerkedtem meg, például Vásáry Andréval vagy Sebők Vilivel, akikkel máskülönben sehogy sem tudtam volna közelebbi kapcsolatba kerülni, korábban csak a tévében láttam őket. Mindenki nagyon jófej volt.

Voltak előítéleteid azzal kapcsolatban, hogy ki hogy fogja bírni a játékot?

Závodi Marciból nem sokat néztem ki. Pesti gyerekként megérkezett napszemüvegben, eleinte azt hitte, nyaralni jött, de hamarosan kiderül, végül hogyan vette a vidéki lét fordulatait.

Mit tervezel a Farm VIP után?

Nincs következő lépés, ami jön, az jön. Ha van olyan helyzet, ahol hasznos lehetek, azt fontolóra veszem.