Holnapra is marad - ezzel a címmel adott ki receptgyűjteményt Pokorny Lia színésznő, olyan ételekkel, amelyek egészségesek, finomak és fenntartható módon készülhetnek. (A XXI. század kiadónál megjelent kötet alcíme is ez: receptek a fenntarthatóság jegyében.) „Kombinálja azt, hogy hogyan tudunk úgy kreatívak lenni a konyhában, hogy közben ne pazaroljunk” - foglalta össze kérdésünkre a szemlélet lényegét.

A könyv tehát nem egy klasszikus szakácskönyv, Pokorny inkább a szélesebb nyilvánosságnak szeretne egy valószínűleg új megközelítést adni a főzéssel kapcsolatban, hozzá közel álló alkotók receptjeiből válogatva. „Elsősorban azoknak ajánlanám, akik bajban vannak azzal, hogy mit jelent a fenntarthatóság, és miért ennyire fontos. Ajánlanám azoknak, akik tudják, mennyire fontos, és szeretnék gyakorolni, akik pedig még nem hallottak erről, azoknak azért, hogy egyáltalán kóstoljanak bele, hogy ez mitől nagyon klassz dolog.” Pokorny nem a levegőbe beszél, a saját életében is fontos szerepet kap ez a szemlélet - és még a könyvre is rákerült a „klímasemleges nyomtatási termék” megjelölés.

Ezen a hétvégén egyébként nála egy biztos: „most megyek ki a piacra és pont a gyerekemet faggattam, hogy mit szeretne enni. Azt tudom, hogy almás pitét mindenképpen kell készítenem, de egyébként...?”

Egyenek önök is almás pitét, hamarosan pedig hosszabb interjúval is jelentkezünk!