Bár ma már valószínűleg inkább J.Lo-t győzködik, hogy vállaljon el egy filmszerepet, szűk 20 évvel ezelőtt, amikor az énekesnő még nem volt ekkora sztár, inkább neki kellett noszogatnia a rendezőket, hogy bevegyék a buliba. A 2001-es Szeretném, ha szeretnél esetében például rá kellett beszélnie a filmkészítőket, hogy őt válasszák a női főszerepre, Matthew McConaughey mellé, mondta el Lopez a Variety Power of Women Conversations nevű rendezvényén, amiről a Just Jared is írt.

Lopez azzal kezdte a nosztalgiázást, hogy a Szeretném, ha szeretnél előtt többnyire csak olyan szerepet kapott, amiket Rosie Perez is játszott: takarítónőket, konyhán dolgozó segédmunkásokat alakított. 

Ki kellett törnöm ebből a skatulyából, és meg kellett győznöm valakit, hogy tegyen be egy romantikus vígjátékba. Ez volt a Szeretném, ha szeretnél. 

A műsorban a színésznő mellett volt a menedzsere is, hozzá fordulva folytatta tovább a sztorit, elmondva, hogy tőle, a menedzsertől kérdezték meg a film készítői, hogy mondjon egy árat, mennyiért vállalná Lopez a szerepet. Amikor megtudták, rábólintottak. Adam Shankman, a film producere akkor kereste fel Lopezt, amikor ő éppen az egyik dalát énekelte fel a stúdióban. Itt tudta meg, hogy övé a szerep. 

Ez az egész, hogy egy olyasvalaki, mint én, olyan háttérrel, mint amilyen az enyém volt, megkaparinthat egy ebben az iparágban ilyen szerepet, ilyen fizetéssel... Óriási dolog volt.