48 éves korában, nyelőcsőrákban elhunyt Luis Troyano - írja a férfi sajtóreferensére, Anne Kibelre hivatkozva az E!Online. A férfi nevét Magyarországon valószínűleg a hardcore Sütimester-rajongók ismerik: Troyano a 2014-es évadban versenyzett, ahol a döntőig jutott. Az egyik legaranyoabb pillanata valószínűleg az alábbi, amikor a műsorvezető jelenléte kellett ahhoz, hogy ráébredjen: a gyümölcsös-csokis bucijába csak gyümölcsöt és csokit nem tett.

A civilben grafikus és amúgy hobbiméhész Troyano a műsor után még sokszor szerepelt tévékben és az online médiában, szórakoztató személyisége miatt szívesen hívták mindenhova. Amellett, hogy kiadott egy receptkönyvet, saját YouTube-csatornáján is elkezdett oktatóvideókat közzétenni.

Az online részvétnyilvánításokhoz a Great British Bake Off hivatalos Twittere is csatlakozott, megtiszteltetésnek nevezve, hogy Troyano szerepelt a műsorban.

Emlékére elkezdtek egy gyűjtést szervezni: a JustGiving-kezdeményezésben eddig 1315 font, körülbelül 530 ezer forint gyűlt össze a Macmillan Cancer Support nevű alapítványnak. Troyano korábban nekik is köszönetett mondott azért, mert segítették a betegséggel való küzdelmében.