Roald Dahl Boszorkányok című meséjéből már a második film került a mozikba, illetve a Netflixre idén ősszel. Az új verzióban a Legfelsőbb Boszorkányt a fenti képen is látható Anne Hathaway alakítja, aki posztolta is a film alábbi ajánlóját, ami arról szól, hogy hogyan lehet felismerni a köztünk élő boszorkányokat. Hát többek között arról, hogy nincs rendes kezük, ezért mindig hosszú, könyékig érő kesztyűt viselnek. (A mese szerint lábujjaik sincsenek, sőt, hajuk se.)

Nos, a filmet elég sokan kritizálták –köztül Amy Marren paralimpikon – azért, hogy a szó szoros értelmében véve démonizálja az átlagostól eltérő végtagokkal születetteket. Az úszónő a #nemvagyokboszorkány címkével emelte fel a hangját az ellen, hogy a film félelmetesnek állítja be ezt a tulajdonságot.

Nos, amint arra a Daily Mail szintén felhívja a figyelmet, a színésznő néhány órával ezelőtt egy hosszú posztban kért elnézést a filmért egy olyan videóval, amelyben, ahogy ők fogalmaznak, eltérő végtagú emberek mutatkoznak be. Egyikük sem boszorkány.

Anne Hathaway többek között a következőket írja:

Bocsánatkéréssel tartozom a fájdalomért, amit okoztam. Sajnálom. Amikor a karakter tervét bemutatták nekem, nem kapcsoltam össze a Legfelsőbb Boszorkányt és az eltérő végtagokkal élőket: biztosíthatok mindenkit, hogy ha így lett volna, ez az egész nem történhetett volna meg. Különösen azt szeretném mondani, hogy elnézést kérek az eltérő végtagú gyerekektől: most, hogy már többet tudok, ígérem, jobb leszek a jövőben.